Tuesday, February 26, 2013

Tuesday beluesss

Semalam cuti.  Patut semalam monday blues tapi tukar hari pulak. Jadik lah tuesday blues.

Tempat baru ni keja tak banyak. Lagi banyak makan dari buat keja. Memula syok jugak sebab dah 7 tahun kot bergelumang (amboi ayat) dengan keja yang menimbun. Dok psm hari-hari ada keja. Hari-hari mengeluh bile lah keja nak kurang..dapat sehari takde keja alangkah heavennya. Walhal keja banyak pun melagho tetap ada masa pulak. Bhaha. Abisss...dah bos kate takde keja kannnn... Time melagho tu nampak aje, time buat keja takde langsung nak menjenguk. Kekadang tensi jugak..salah satu sebab nape aku nak tukar.

Awal-awal tahun ni dorang kate keja tak banyak. Tunggu ujung tahun karang. Time akaun nak tutup. Time tu la nak kencin pun tak sempat. Tu dorang kate lah..kite tunggu je ujung taun kang.

Haihhhh...nak gi kencin jap lah. Minum air banyak ni asik nak tekencin je. Maklum le nak habiskan 3 liter air sehari.

Setiap 25kg berat, kite kena minum 1 liter air. Kalo berat aku 66kg..kena minum dalam 3 liter gitu lah. Memang pengunjung setia jamban lah nampaknya..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Saturday, February 23, 2013

BR1M

Gilerrr ramai kan orang bujang.. Haha

Aku baru balik amik duit BR1M tadi kat Kompleks Kejiranan Presint 11. Majlis start pukul 7.30 pagi tapi mengkenangkan mesti ramai punye yang berbaris tu kang so 7.30 tu aku baru hegeh-hegeh nak bangun tido. Siap gosok baju bagai then mandi. Dalam pukul 8.30 camtu baru gerak. Pi isi minyak dulu kat petronas. Tengah isi minyak tadi tekejut jap ada kete langgar dinding tepi kedai petronas tu. Keta honda driver lelaki..ensem gak. Aku pun tak paham apsal dia langgar dinding tu. Maybe brek dia tak berfungsi kot. Tak ramai yang perasan pun sebab kat hujung sangat. Nasib baik jugak dia tak langgar keta persona kak misi sebelah dia tu. Kalo tak lagi haru.

Masa nak cari kompleks tu tadi sesat la jugak. Kekda kate lepas terowong amik trafik light ke 2 sebelah kanan. Aku konpiden je ikut keta banyak2 hala ke situ..sekali salah daaa..keta-keta banyak tu pegi sekolah anta anak. Cisss...Dah pening aku pun kol Sapik tanya jalan. Dia kate straight je..so aku follow memang betul. Tapi punye sesak..ramai gile orang parking. Aku dapat parking belakang kompleks..kena jalan jauh sikit.

Lepas je pendaftaran lepak jap tunggu abis ucapan. Tak lama pun dalam 5 minit cengitu sume dah berbaris nak amik baucar. Sesak tu biasa la..aku tak kisah..pandai selit punye.. Pas amik baucar Q lagi untuk tebus wang tunai. Tu pun tak lame sangat. Aku rasa tak sampai sejam sume dah setel. Kalo dah amik baucar taknak cashkan pun bole..bole je cashkan hari lain. Valid sebulan kat 4 bank yang dorang sebut..yang aku dengo maybank, cimb, public bank n satu lagi aku tak ingat.

Sempat gak tadi lepak ngan Sapik. Minum jap sambil sembang-sembang. Punye lama tak jumpe..last 3 tahun lepas kot lepas dia kuar dari NRE. Macam-macam kitorang sembang. Rindu sangat zaman dulu..Sapik, Nanie, Linda, Suhaila, Supa, Kecik...best sangat. Pasni kena lepak lagi..kompom!

Ngantuk ah..nak tido kejap. Kbai..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Friday, February 22, 2013

Bachelorette Party untuk Ayu

Budak ni baru umo 22 tahun. Aku baru 32 tahun. Eh tak tak..baru 31 tahun 11 bulan. Hehehe

Muda lagi dah nak kawin kan? Majlis 2 mac ni. Sentap ahkak tau. Asik kena langkah je. Tapi takpe la jodoh dah sampai kan. Jodoh ahkak semedangnya sesat. Dah bagi alamat, dah tunjuk jalan sampai lani tak sampai2 jugak. Ahkak sangat sentap dik.

Party tak berapa nak liar ni buat kat JustK Karaoke The Mines je. Amik bilik karok sampai 3 jam. Start kul 10 lantak sampai ke kul 1. Pelik gak apsal bebudak jage karok tu lalu lalang depan bilik kitorang rupenya kitorang paling last. Kuar je dorang dah tutup pintu terus. Huhuhu..

Kiranya party ni seprais jugak la. Jenuh ok plan..miting geng laghos tak abis2 sampai ade yang kecik ati. Memang kelako. Sebelum karok tu kitorang makan dulu kat Thai Up. Not bad la janji makan. Pastu terus masuk karok. Ayu time tu tak pasan lagi..dok syok nyanyi. Kitorang kat seblah dok bertukar jadi maskot..setting kapkek dia bole tak sedo. Pastu pe lagi dia toleh je terus kitorang jerit sepraissssss!!!

Pas tangkap gambo..makan kapkek balun memekak. Dari lagu terkini sampai ke lagu lama..lagu kawin pun ade..lagu dangdut lagi power kot..siap gelek2 kemain..tapi cam bese aku miming je la. Orang dok sua mic terus suara malu nak kuar. Haaa gitewww..pemalu sangattt

Pas abis karok gi lepak minum pulak. Tapi jalan2 downtown depan mines tu dulu. Takde benda pun nak carik. Ngantuk kot. Pehtu lepak minum kedai mamak je dekat2 situ. Pehtu balik umah dah kul 3 pagi.

Ok mintak2 turn aku pulak pasni. Nak tawennnn...nak tawennn..Hahahaha

Published with Blogger-droid v2.0.10

Wednesday, February 13, 2013

Nak banned ke tidak?

Tadi lepak Killiney kopitiam kat Galeria dengan Kak Aida. Taktau nak lunch ape dah so ingat nak makan light2 je sambil nyembang. Kak Aida sajes gi Killiney je.Aku say ok walaupun sbenonye maleh dah nak gi Killiney ni sebab service dia sellowww sangat.. Penah makan dengan Elyza & Zira dulu..service memang super duper selloww even dah datang awal..customer pun tak ramai lagi tu tapi sellow nak mam...ko isi la tempat kosong.

Itu baru tang service..belom citer tang makanan. Nak citer lebih memburukkan bisnes orang pun tak bagus gak kan..so baik pegi rasa sendiri.

Ingatkan pegi 2nd time ni dah ok. Rasanya dekat setaun sejak 1st time pegi dulu aku dah tak jejak Killiney ni. So tadi kul 12.30 camtu aku & Kak Aida dah sampai sana sementara orang tak ramai lagi. Kak Aida order nasik lemak ayam rendang & aku order set half boiled eggs,toast & tea. Light2 katanye kan..

Lepas setengah jam, air Kak Aida sampai. Ok sabar. Selang 15min nasik lemak sampai tapi bukan ayam rendang, ayam kari dibawaknye. Ok sabar. Ngap je. Sejam kemudian air teh aku sampai. Wahh..ok sabar. Bos dia lalu so aku tanya mana order aku tak sampai2 ni? Ok dia pegi cek. Then datang balik kata roti lambat skit. Skitttt???? Berjam aku tunggu dia kate lambat sikit???? So aku tanya roti tu ada ke takde sebenarnye? Dia kate takde pastu dok ulang sorry..sorrry... Perghhhh tak hangen ke? Camne kopitiam bole takde roti ni? Kalo takde pun bagitau la awal2 takde la aku order menu yang berkaitan roti. Sipot btol laaaaa....

So disebabkan dah 2 kali terkena service hangit camni maka dengan ini aku banned Killiney branch Galeria. Tempat lain aku taktau tapi kat sini memang selloowww nak mam...

Tobat aku nak jejak dah. Kbai.

Published with Blogger-droid v2.0.10

Monday, February 4, 2013

Lapor diri

Pagi tadi lapor diri kat MOA. Orang yang jaga pertukaran kate bos dorang mc so kena dok library je. Kemain jauh nak ke library. Kat blok podium tingkat 4. Beso gak library dorang. Luas dan tak senyap langsung sebab pasang tv. Best gak ngadap sinetron pepagi.

Ada 4 orang lapor diri sekali tadi. Patut 5 orang tapi sorang lagi tangguh. Sume mak-mak, aku je trang tang tang..segan lak rasa. Tapi yang best dorang ingat aku adik. Kahkahkah itew aku sukeee...

Lunch dorang ajak makan kat cafe MOA. Ingat kul 12 tu aku nak cabut balik umah..sekali ujan lebat daa.. Dah le parking open air tepi NRE tu..lenjun gak kalo nak menapak. Kensel program.. Time lunch psm call mintak naik..bos dorang yang mc tu datang nak berkenalan..nak buat penempatan. Kul 2 kitorang dah terpacak depan kaunter psm sambil tengok tv. Nasib baik gak aku tak jadi balik tadi. Aku perati MOA ni tak ketat macam opis lama. Pasang tv ok je.at least kitorang takde la bosan. Syok gak tengok drama petang2 ni. Hehe

Sesi pekenalan dengan bos dorang. Aku rasa psu je kot. Dia kate aku patut masuk psm buat servis ganti budak dia tapi aku mintak tanak dok psm dah. So dia kate nak pertimbangkan. Kite tengok le besok dapat surat kena posting ke mane. Kalo tak dapek department lain takpe la..maleh nak banyak songeh. Dia kate dah takde pape kul 4 bole la balik. Jam baru kul 2.45 gile kau aku nak tunggu sampai kul 4. Pe lagi balik umah terus la..ujan pun nak dok opis lelame buat ngantuk je. Haha

Published with Blogger-droid v2.0.10

Sunday, February 3, 2013

Punch Out

Tu nagis ke gelak? Last punch kad hari khamis ritu. Takde jumpa semorang..takde salam2 semorang pun. Sape tau aku tukar, tau la..sape taktau takpe, malas nak kecoh2. Emel perpisahan pun takde. Biar semua orang tercari2.. Ade ke yang kisah? Huhuhu

Esok nak lapor diri opis baru. Teruja ade...nervous pun ade. Teruja nak hadap environment baru..kawan2 baru..keje baru..

Ok plan nak membebel banyak tapi dah terpause sebab baru settle gosok baju paling susah. Sejam ok mengosok bikin panas ketiak. Semata2 nak lapor diri sanggupkan jugak.

Dah ngantuk..jom tido. Nite kbai.

Published with Blogger-droid v2.0.10