Tuesday, January 8, 2013

Baca bagi faham dulu

Sambil-sambil buat kerja, sambil jengah blog orang. Bukan pe..penat kot asik dok tengok kerja je. Kematu ok sendi-sendi akak ni. Bontot pun dah makin melebo..so ayuh kite berjalan menjengah tempat orang lain pulak. Sambil jalan-jalan sambil bincang isu semasa. Oh semasaaaa sangatttt...

Badan dah semakin mengajah. Ok memang dah mengajah dari dulu tapiiii...sekarang makin sadis oi. Berat aku now dah tujuh puluh ok...tengokkk tak sanggup nak taip nombor so taip perkataan sajo. Tiap kali timbang hatiku sayuuuuuuu sangatttt..tapi langsung takde tak pikir kekdah nak turunkan berat kan. So hari ni akak dengan gigihnye meng-google diet-diet masakini. Semangat meluap-luap katenyeeeee... 

Klik punye klik...google punye google...akak tertarik hati dengan diet Atkins ni. Siap masuk Kelab Diet Atkins dalam facebook okkkk... Tapi akak baca je dulu. Nak bagi testimoni ke...nak bagi pertanyaan ke..nak bagi pendapat ke..belum lagi. Akak tengah memcari ilmu didada dulu. Bila akak dah paham..dah yakin..dah bersemangat waja...maka akak akan bagitau di sini okeih? Okeih ke tidak ni? Grrrr...

Now akak tengah mentelaah blog Bicikut ni. Tu pun akak dapat link dari KDA (Kelab Diet Atkins) ni. Memula baca..macam... errrrr... errrrr... ape ni.. eh sume tak bole.. itu tak bole.. ecelemekkk.. cano nak makan ni... gitu le pemikiran akak sekarang ni. 

Akak harap akak bole paham tentang diet ni dulu. Bile dah paham kang bole le buat kan. Kang tak paham buat pun sampai dipersimpangan dilema je. Akak dah penah dulu buat diet Atkins ni. Bole cargas 2 hari je..pastu kelaut... Semangat takde dik. Pehtu lak pengaruh kawan-kawan dan keadaan sangattttt kuat yarabbii... Pehtu berat pun takde yang turun..pehtu akak sentapppp..langsung tak buat. So bile bace blog-blog cengini kot-kot le bole menaik tarafkan semangat akak yang super slim ni..tapi badan super montel kan... 

Ok akak nak pi beli lunch. Starting from today le kununye.. Nanti akak telunjuk ape akak makan ye.. Muahssss (oooohhhh geliiiiikkkkkk) #puiiiii

2 comments:

Izzah said...

Hihihi...tgh diet ker kak? saya pun kunun2 tengah diet arr nie...sbb yg dulu2 punye samangat nak diet dah ke laut ! good luck yer !

FY said...

7 series! hehehehe..