Friday, September 14, 2012

Blogger droid

Still bebal nak guna bendalah ni. Baru download dan cuba menge-test.

Published with Blogger-droid v2.0.9

Thursday, September 6, 2012

Ini bukan gangnam, ini cacaca...


Semua tengah demam oppa gangnam style, tapi aku buat caca style..boleh?

Bukan caca pun, kunun nak buat runaway model sekali jadik camtu. Photographer baru nak amik gambar, aku dah terkekeh-kekeh ketawa. Muka dah merah padam. Terus tak cun. Lagipun badan segajah camtu mana layak jadik model dow. Model semua kuruih kedingkiang.. ada ke model sebesar gajah ini. Tengokkkk... nak masuk frame pun tak muat muka. Huk aloh...

Aku rasa kan, aku ni tak sesuai pakai baju kain cotton. Kain cotton kan keras. So kalau pakai tu nampak mengelembong. Dah macam ikan kembong aku nampak badan aku ni walaupun itu sebenarnya ilusi. Ilusi lah sangatttttt... 

Bukan apa, kalau hari ni aku pakai cotton.. mesti ada yang tegur, "Ko nampak berisi lah yat.. hati senang ke?". 

Esok kang pakai baju biasa... ada jugak yang tegur., "Eh ko makan pil apa? Nampak solid sikit lah.. ke sebab posa???". 

Minggu depan kang ada budak terserempak aku pakai tshirt and jeans.. tegur lagi, "Pakai baju kurung nampak kurus, pakai seluar.. mak aiiiii.. peha ayam ko!!" Celaka ke tak?

Jadi, sememangnya pakaian itu memainkan peranan yang amat penting. Haaaa ko ayatttt... Nangis cikgu rosli samot kalau baca ayat bahasa melayu aku. Tak sia-sia dia ngajor walaupun SPM BM aku dapat 3 (3 ni kalau sekarang B rasanya). Ahak ahak..

Kena carik baju-baju yang bagi aku nampak kurus ni. 

Duit.. duit.. duittttt... ke mari lahhhhhhhhhhhhhhhhhh dikauuuuuuuuuu



Cinta Bersatu

CINTA BERSATU - LIYANA JASMAY






Di matamu ku berharga
Kau perlakukan aku
Lebih dari mencintai dirimu
Di dekatmu ku merasa
Bahagianya aku
Dapat ruang cintamu
Hanya kamu saja
Yang mampu begitu
Tulus
Mengerti aku
Kau sempurna bagiku
Tak kurang sesuatu
Kau terima apa adaku
Ku sempurna bagimu
Tak kurang sesuatu
Cinta bersatu
Gayamu
Sifatmu
Cara mencintaiku
Yang membuatku diriku jatuh cinta padamu

Monday, September 3, 2012

Raya Orang Bujang

Macam raya tahun-tahun lepas, pasti ada slot raya orang bujang. Selalunya raya pertama dah melepak ke Teluk Intan. Tempat feberet kalau tak KFC pasti Secret Recipe. Tahun ni upgrade sikit. Asyik-asyik Teluk Intan je kan. Kali ni lepak Ipoh pulak. Dewasa katanya. 

Raya kedua baru dapat lepak dengan gegurl ni. Raya pertama bizi sangat melayan tetamu. Padahal buat ayor je pun, pastu sambung tengok Karot Komedia. 

Keluar time tu dah petang sangat. Pukul 6 baru keluar sebab Yan bizi. Macam biasa, raya umah Aemy je. Gossip-makan-gelak. Lepas maghrib baru boleh keluar. Kang keluar time maghrib kena terajang ngan bapak dia pulak. Sempat gak lah aku meng-Ogawa-kan diri selepas senak makan lemang. Pehhhh..ilang sengal-sengal badan segala.

Pehtu terus gi Aeon Section 18. Sampai pun dah pukul 9 lebih. Jalan-jalan kejap kedai pun sibuk nak tutup. Apekehei lah time raya-raya ni tutup awal sangat. Tak sempat langsung nak bersoping.



Penyiasat Remaja? Oh no...penyiasat tua yes. Hahaha.. Sempat lagi pompuan ni kumpul komik feberet dia. Aku suka komik "Dragon Balls ada 7 bijik semuanya" tu. Lain-lain kalau dah takde sangat baru boleh layan.



Tersembul pipi aku kan pakai tudung ni? Sebabkan maleh nak seterika tudung bawal terpaksalah rembat tudung Kakni ni. Tapi tudung-tudung cengini memang aku pakai kat kampung je. Segan nak pakai gi kerja. Tak koser mak. Penah dulu sekali aku pakai pegi kerja. Dorang ingatkan aku Kak Odah kalau tengok dari belakang. Sentapppp mak okkkk! Sian Kak Odah terjebak dalam ni padahal tak bersalah pun. Ampuuuunnnnn...



Kedai semua dah tutup. Kita serbu pulak Old Town White Coffee. Ingat nak lepak Old Town area Section 18 tu je. Sekalinya penuh...sentappp! Terus blah. Kitorang gi area Gunung Rapat pulak. Tengok cam ada seat lagi kat dalam-dalam tu walaupun kat luar dah penuh dengan budak-budak MLM. Malam-malam pun berbaju kot bagai. So sape lagi kan?