Friday, August 17, 2012

Selamat Hari Raya Aidilfitri



Selamat Hari Raya Aidilfitri
Maaf Zahir & Batin



- Kad raya seksyen punye. Sendiri punye tarak. Hoho

Thursday, August 16, 2012

Setelah 14 tahun tak berjumpa

Finally, lepas 14 tahun baru dapat jumpa balik budak-budak teknik manjung. Perasaan tak tau nak cakap camne. Yang pastinya happy dan nevessssss giler. Mana taknya, ntah camne rupa seko-seko. Ada yang dah jadik mak budak, bapak budak, bujang pun ramai lagi rupanya. Fufufu nasib baik ada geng. Haha

Kalau ikutkan aku malas nak pegi. Segan dow. Sekolah teknik aliran elektrik dan elektronik dah tentu ramai budak lelaki. Aku pulak sekolah dulu low profile. Takde orang kenal pun. Maklum le...kalau rupa paras tu tak sajak memang kompom tadek orang kenal. Tapi ape ade hal..aku pun bukan jenis kenal orang sangat so nak bajet orang kenal aku? Puihhhhh. (Ni cam ayat redoooo je...hahaha)

Tengahari tu, kawan baik aku yang lama giler tak jumpa ni si Aida datang amik kat umah. Aku dah cakap kat dia, kalau taknak amik aku taknak pegi. Keji kan. So terpaksa lah dia amik jugak. Siap tersesat-sesat. 2 jam lepas tu baru sampai umah aku. Then kitorang ke Midvalley pulak. Shopping!!! Midvalley yang selalu pegi tu pun sesat jugak. Memang minah sesat betul lah. Padahal dah nampak tu, tapiiii nak jugak masuk jalan lain. Sejam jugak carik jalan tu.

Abis shopping pergi umah Airin pulak kat Villa WangsaMas. Zai pun dah tunggu situ. Nak ke umah Airin ni pun sesat jugak. Haha..memang geng sesat betol lah. Pukul 6 camtu baru gerak ke restoren. Makin neves ni. Dubdabdubdabbb...



Ni sajolah geng-geng wanita yang hadir. Wanita sangat ok. Dulu belemoih sekarang sudah hot-hot gitew. Ramai budak kelas aku T1...Aida, Airin, Zai, Intan dan Ida. Mai dengan Along dari kelas T2..and Zura dari kelas EN. Ada 5 orang je yang kompom bujang, sorang buat-buat bujang dan selebihnya mak orang. Budak-budak lelaki ramai jugak yang datang. Masing-masing tunjuk perut boyot, bolehhh?? Kemain sungguh perut masing-masing. Semua dah bermuka bapak-bapak. Kalau dulu kecik cinonet, kurus melidi...kali ni datang..fuhhhh gagah pekosa..eh gagah perkasa...tapi perkasa tang perut je lah. -_-


11 Ogos 2012

Oh lupe pulak. Iftar julung-julung kalinya ni kitorang buat kat Restoren Nelayan, Titiwangsa. Makan buffet rm37 per pax. Sesapa bawak bini anak kena tambah bayar kecuali budak bawah umur 4 tahun free. Bukan lalu sangat nak makan pun. Semua sibuk nak bersembang. Maklum le lama dow tak jumpa. Hebat tak hebat sampai tutup kedai jugak lah kitorang melepak. Siap ade meeting lagik. Meeting untuk 1st reunion kitorang bulan 11 nanti. Cadangnya nak buat kat Teluk Batik dan ada lawatan ke sekolah lama. Fuyohhh lagik tak sabar. Nak sambung bersembang lagi. Hehe

Abis makan, ingat nak pegi Danau Kota tapi jalan jem giler. Kensel. Tukar gi Wangsa Walk pulak. Layan karok jap pastu tengok wayang. Tu pun dorang ajak lepak lagi. Tapi tak larat beb. Dah lah sebelum ni balik 5 pagi, kali ni balik 3 pagi pulak. Ce tunggu malam lailatul qadar...ade ke camni??? Tettttt...

Tuesday, August 14, 2012

Sahur bersama BFF

Suara rock tetap maintain. Siang elok je batuk-batuk ayu. Malam siap. Batuk macam nak tercabut je anak tekak. Malam tadi lepas berbuka terus makan ubat batuk dan telan panadol dua bijik pastu terus terbungkang. Aku ni susah nak sakit, tapi sekali sakit...nahhhh rasakan. Mau makan dua minggu gak nak elok. Makan pun tak berapa nak lalu. Semalam sadis berbuka makan megi saja. Dah nasib orang bujang, susah senang sendiri tanggung. ;O)

Hari tu whatsapp dengan Aemy, dia kata nak turun kl. Jumaat dia gerak katanya. Cantek sangatlah boleh lepak-lepak. Lepas berbuka pukul 10 camtu, Yan datang amik aku and then terus amik Aemy pulak kat Putra Height. Cam biasa...sesat. Jalan siang dengan jalan malam lain. Tapi ok gak lah boleh jumpa. Kalau tak jumpa memang dah balik sambung tido. 

Kitorang lepak kat McDonald tepi highway Seri Kembangan tu je. Paling dekat kot. Nak ke kl malas pulak meredah jem segala tok nenek tu. So lepak punya lepak, beli set dinner, air tambah tiga kali, sedar tak sedar jam dah nak pukul 4 pagi. Ce ko suruh pegi qiamullail, hado? 




Raya nanti kami bertiga lagi. Peace :)

Cargas hantar Aemy balik. Sampai rumah dah pukul 5 pagi. Apa lagik? Terus terbungkangggg... 

Malam tu pulak nak majlis iftar bersama ex-STESMA 97/98. Neves...nevessssss!!!


Monday, August 13, 2012

Kita mulakan dengan kisah iftar di ofis saya...

Lagi seminggu nak raya baru terhegeh nak cerita pasal iftar. Mood tarak beb. Badan pun tak berapa sihat ni. Dari minggu lepas tekak perit, batuk-batuk, selsema pulak. Dok ulang tu je lah. Suara pun dah rock ni. Kurang sikit dosa aku sebab suara takda. Hakhakhak.

Oleh itu, tetiba rajin nak berblog. Dah sakit baru carik blog, boleee???



Aku pun dah tak ingat hari apa majlis iftar ni. Rasanya minggu lepas. Hari selasa kot. Tak bajet pun nak berbuka kat opis. Dah 3 tahun kot tak join. Kebetulan malas nak masak (ecewah) dan Yan pun ajak, aku pun on lah.

Tahun ni menu nasik beriani. Opis aku ni kan, mentang-mentang menteri suka nasik beriani..tu je menu yang diordernya. Kalau menteri tu puasa ok gak kan. Ni dah lah tak puasa, non muslim pulak tu. Takan majlis iftar pun nak ikut tekak menteri? Orang lain maybe suka, tapi tekak aku kureng sikit. Tapi habis jugak sepinggan. Konpius...konpiusss...

Kenapa gambar tu aku nampak gemok eh? Ke memang? 


Thursday, August 2, 2012

Please dong

#mengantuk ;(