Wednesday, May 23, 2012

Voucher


Yayyy..dapat voucher free. Lima belas hengget tu beb. Sape nak kasik kan? Jadik lah belanja untuk hari ni. Kenyang perut mak noks. 

Jangan tak tau aku dah rembat 4 keping. 15 henget kali 4 bape tu anok-anok? Yesssss...namploh henget okeh. Tapi aku tak habiskan sorang-sorang. Belanja kengkawan sekali. Murah rezeki kannnnn...

Voucher valid untuk hari ini sahaja. Sok kena suruh Nizam mintak lagi kat KBS. Hahahaaa... Tak sia-sia ofis sebelah KBS. Walaupun banyak mencarut sebab susah nak masuk keluar ofis.

Jom datang Putrajaya wehhhh... Himpunan Jutaan Belia 2012 best jugak!!!



Monday, May 21, 2012

Somebody That I Used To Know



"Somebody That I Used To Know" - Gotye feat. Kimbra

Now and then I think of when we were together
Like when you said you felt so happy you could die
Told myself that you were right for me
But felt so lonely in your company
But that was love and it's an ache I still remember

You can get addicted to a certain kind of sadness
Like resignation to the end, always the end
So when we found that we could not make sense
Well you said that we would still be friends
But I'll admit that I was glad it was over

But you didn't have to cut me off
Make out like it never happened and that we were nothing
And I don't even need your love
But you treat me like a stranger and I feel so rough
No you didn't have to stoop so low
Have your friends collect your records and then change your number
I guess that I don't need that though
Now you're just somebody that I used to know

Now you're just somebody that I used to know
Now you're just somebody that I used to know

Now and then I think of all the times you screwed me over
Part of me believing it was always something that I'd done
But I don't wanna live that way
Reading into every word you say
You said that you could let it go
And I wouldn't catch you hung up on somebody that you used to know

But you didn't have to cut me off
Make out like it never happened and that we were nothing
And I don't even need your love
But you treat me like a stranger and I feel so rough
And you didn't have to stoop so low
Have your friends collect your records and then change your number
I guess that I don't need that though
Now you're just somebody that I used to know

Somebody
(I used to know)
Somebody
(Now you're just somebody that I used to know)

(I used to know)
(That I used to know)
(I used to know)
Somebody

Thursday, May 17, 2012

Asyik makan je mana tak gemok


Gambar diambil semalam sebelum memulakan sesi makan-makan. Ini makan pagi tau. Bukan makan tengahari. Jangan terpedaya. Kemain banyak menu. Plan nak bawak nasik lemak je. Masing-masing bawak 1 menu. Ada yang bawak nasik lemak sahaja, ikan bilis goreng, telur mata kobau, ayam goreng, sambal udang, rendang ayam. Hish macam-macam lah. Siap ada bubur kacang dan truffle (betoi ke ejaan?) sebagai pencuci mulut. 

Nak tau lah tu aku bawak apa? Aku bawak timun dan buah oren tu je. Hihihi

Ni lah bebudak sama seksyen. 2 orang je lelaki, yang lain semua pompuan. Kenyang lah depa nooo..



Acane nak kuruih ni weiiiii...??? Bukan main mengajah aku di sitewwwww


Wednesday, May 16, 2012

Ailebiu Cikgu!


Selamat Hari Guru diucapkan kepada cikgu-cikgu/ pensyarah yang telah berpenat lelah kasik aku pandai walau hakikatnya non ado. Alhamdulillah jadik insan berguna jugak akhirnya. Phew 

Cikgu-cikgi di Tadika Changkat Rambai, SKBB, SMDSML, SMTSM dan pensyarah-pensyarah di UiTM Shah Alam.

ai lebi u

aaaauuuuuwwww geediks!


Tuesday, May 15, 2012

Batu Belah Batu Konkrit




[LIRIK] BATU BELAH BATU KONKRIT - MONOLUQUE FEAT. AZLINA AZIZ
Wahai anakanda ku sayang
Kemana hilang budaya
Diculik piring terbang
Atau ditelan buaya
Tiada peluang tiada ruang
Semua mahu cepat kaya
Apabila semua dah hilang
Barulah hendak percaya
Cukuplah semua ini
Hati bonda tersepit
Biarkan bonda pergi
Dimakan ditelan batu belah batu konkrit
Wahai anakanda ku sayang
Kenapa gadai pusaka
Adakah sebab cinta dan wang
Atau kerana kurang peka
Seperti lalang-lalang
Suka belot suka leka
Ikut telunjuk bayang-bayang
Akhirnya diri terluka
Melihat semua ini
Hati bonda menjerit
Lepaskan bonda lari
Dari dihimpit putar belit masyarakat hipokrit
Wahai bonda jangan merajuk
Bonda jangan makan hati
Anakanda disini memujuk
Dan anakanda takkan berhenti
Kini sedar dari mimpi
Baru faham semua ini
Bonda tolong jangan pergi
Maafkan anakmu
Cukuplah semua ini
Hati bonda tersepit
Biarkan bonda pergi
Dimakan ditelan batu belah batu konkrit
Dari dihimpit putar belit masyarakat hipokrit
Bonda rela
Dimakan ditelan batu belah batu konkrit

Monday, May 14, 2012

Hari Emak



Dengarkan lah lagu

Laguku ini
Ikhlas dari hati... Hanyalah untuk mu



Akulah anak mu
Anak mu yang selalu
Memelukmu... 
Menciummu... 



Memang banyak dosa yang telah ku lakukan
Menyakiti dikau ku mohon maafkan



Selamat Hari Ibu... 
Ku ucap kepada mu... 
Walauku jauh disini
Ku harap kau terus menanti kepulanganku
Tuk menemani mu hingga ke akhir nanti
Aku janji... 



Kau tak tahu ku sentiasa bersyukur
Punyai pari-pari iaitu kamu
Ku pastikan agar kau sentiasa bahgia
Ingin ku nyatakan engkau milik syurga



Memang banyak dosa yang telah ku lakukan
Menyakiti dikau ku mohon maafkan



Selamat Hari Ibu... 
Ku ucap kepada mu... 
Walauku jauh disini
Ku harap kau terus menanti kepulanganku
Tuk menemani mu hingga ke akhir nanti
Aku janji... 



Selamat Hari Ibu... 
Ku ucap kepada mu... 
Walauku jauh disini
Ku harap kau terus menanti kepulanganku
Tuk menemani mu hingga ke akhir nanti
Aku janji... 



Ok ok semalam Hari Ibu. =)
Tapi bagi aku hari-hari, setiap masa, setiap saat, setiap detik itu hari ibu. Tak pernah lupakan mak. Tetap dihatikuuuuuuuu...

Tapi... boleh tak aku perasan hari ibu masa tengok Melodi semalam. Pastu terus msg Jujue tnya, "hari ni hari ibu ke?" Bingai tak???

Terus malam tadi call mak. Tanya khabar dan ucap selamat hari ibu, mak. Suwit kan?

Mak, kitew saaaaayaaaaaaaaaannnnnnnggggg sangattttt padamu.
Kitew mimpi ayah semalam. Sedih. Mesti ayah bagi reminder sebab lama tak jenguk dia. Ok ok balik kampong nanti kitew janji jenguk ayah dan sedekahkan Al-Fatihah.

;(

;'(


Friday, May 11, 2012

Hadoiyai

Baru niat nak beli henfon baru, si budak besi sakit pulak. Ke kau sakit hati? Boleh pulak side mirror belah kiri terkepak. Terkulai layu gitew. Sapa punya kerja ntah. Sibuk nau nak mengkepakkan aku punya side mirror tu. Helloooo..side mirror aku bukan boleh kepak-kepak lah ngang. Ni zaman paleolitik punya kereta. Bengangggggg bengangggg...


Thursday, May 10, 2012

Rabun Mata


Petua dan penawar dari Ustaz Sharhan Shafie


Nota :

1) 21 batang Baby Carrots yang telah dibaca ayat tersebut bolehlah dimakan satu hari hanya satu batang, yang selebihnya bolehlah disimpan. Jika tidak mampu 21 batang boleh juga gunakan 14 atau 7 batang Baby Carrots.

2) Adalah sebaik-baiknya dimakan mentah.

Friday, May 4, 2012

Bengkel Rapi dan membebel sikit jer


Baca dalam facebook Majalah Rapi hari tu. Depa nak buat Bengkel Rapi Fun, Fit & Gorgeous You pada 9 Jun 2012 ni kat Karangkraf Shah Alam. Dah lama memendam rasa nak join sekali. So semalam chat dengan bebehku, Emmy kot-kot dia nak temankan aku. Dah lah ajak orang, pastu suruh orang tu call pejabat Rapi tanyakan kot ada yuran kena bayar. Punyalah gadis pemalu kan? Seperti sangkaan. Kena bayar yuran rm100 seorang ye. Terus berkira-kira.


Nak pergi ke tak eh?


Walaupun gaji dah naik 13%, belanja paras-paras idung je ni. Lori nak pindah barang pun belum carik. Perjalanan tak sampai 10 minit letak sampai 300. Barang bukan banyak pun. Mahal gilerrrr dowwww... Sesapa ada lori 1 tan ke, Triton ke, Hilux ke dan se-spesis dengannya untuk angkut barang aku? Kasik murah sudah lah... harga kawan-kawan. ;)

Thursday, May 3, 2012

Penimbang

Feningggg...feningggg...

Berat badanku semakin mencanak-canak naik. Pakhal weh? Aiks, lagi mau tanya. Time mentedarah tak ingat pulak ek. Sampai ofis jam 8 dah sibuk tanya kawan nak makan apa. Nasik lemak lauk kerang, ketiaw goreng, karipap sardin, roti canai bla bla bla... Acane nak kurus? Semua bikin lemak belake. Senam lagi lah takleh harap. Hok alohhhh...bak kata Johan.



Baru beli penimbang ni kat Guardian Presint 8 last week. Dengan harapan boleh membuat kawalan berat badan secara berkala. Tapinya...orang suruh timbang seminggu sekali. Ni takkkkkk...tiap-tiap hari dok atas penimbang. Bila berat bertambah, mula salahkan penimbang cap murahan. Bila maintain, urut dada kunun berjaya walaupun makan banyak tapi berat tak naik. Bila berat kurang, terbuntang mata tak percaya pastu muka berseri-seri sebab dah berjaya kurus tanpa perlu kawal makan dan bersenam...padahal lupa nak ekjas jarum kat 0. Puiiiii...

Setakat ni berat aku kat angka 69. Aaaaaaaaa pitammmmm... @_@

Wednesday, May 2, 2012

Kacang Kude


Sedap pulak makan kacang kuda ni. Sebungkus duaringit kat kedai mamak Ali Maju Presint 18. Kalau rebus sendiri lagi puas hati kot. Tapi rajin ke aku nak merebus?

Itu je. Kbai.