Sunday, December 16, 2012

A361

Penerima scroll ke-361.

Pehhh kematu bontot aku hari tu. Sidang ke-19 hari tu je ada 2 fakulti. Fakulti aku, FSPPP dan Fakulti Sains Sukan. Nak ngabihkan dekat 1000 orang jugak tu. Sakit pinggang kemain rupanye besoknye tu bendera jepun. Haha.

Nasib baik jugak sidang aku pagi. Senang nak carik parking. Kalo sidang petang..seksaaaa...kena parking luar pehtu naik bas. Tu pun mak dah kepenatan kena naik tangga tinggi. Tentiu mak sebab gagah tengok orang naik pentas. ;)

Published with Blogger-droid v2.0.9

Thursday, December 13, 2012

Baru sekarang dapat rasa

Durian crepe...atau nama saintipiknye Ketayap doyan.

Sana sini orang dok post pasal durian crepe ni. Sedap bebeno keee???

Sabtu hari tu whatsapp Tini nak order durian crepe. Nak sangat merasa. Tini call dan-dan tu jugak. Kebetulan memang malam tu dia nak anta order orang. Ada buat lebih katanye. Cantekk sangat...

Si Tini pulak anta order sampai ke tengah malam. Sampai tetido aku menunggu. Bila dia sampai je kat bawah terus tukar seluar sebab time tu aku dah pakai seluar tido. Tidak sopan rasanye bila keluar umah dengan berseluar gambar robot.

Sampai je bawah, Tini bagi rasa seketul. Sebekas dah dalam tangan ni dia bagi free. Wah kemain rasa kan?? Rasa lemak berkrim sangat.. wa sukeeeee... Terasa doyan dengan whipped cream tu. Kulit ketayap pun lembut je. Pandai sungguh kamu buat Tini.. sabasssss!!!

Malam tu jugak licin nam ketul yang kununnye nak simpan makan pagi besok. Sambil tido sambil sendawa doyan. Seb bek wa tido sorang. ;p

Published with Blogger-droid v2.0.9

Friday, December 7, 2012

Pre-Konvo lagi


Tah habis-habis gambar nak konvo. Haruslahhhhh... After 4 1/2 years okkkk.. Tua mak di situuuu...

Ni kununnya shoot pre-konvo bersama laghos sehari sebelum hari kejadian. Lepas ujan lebat giler... So paling dekat sebelah opis je la.. Shoot bape keping je pun. Tak sempat nak berposing bagai sebab mak dah otw ke rumah. Sebagai anak mithali haruslah pulang segera untuk mengemas rumah. Rajin sangatttttt... ;p

Besok-besok baru update konvo sebenar. Babai..

Tuesday, December 4, 2012

Pre-konvo

Teruja menunggu hari esok. Hari konvokesyen kuuuuu... Sesiapa nak datang, sila datang pagi ok...petang aku dah balik...hehe

Published with Blogger-droid v2.0.9

Wednesday, November 14, 2012

Buka buku baru

Assalamualaikum..

Besok kita akan menyambut Awal Muharram ataupun Maal Hijrah. Iaitu hari dimana segala catatan amalan kita untuk hijrah ini ditutup 'diangkat' dan diserahkan kepada Maha Pencipta kita Allah swt. Lalu diganti dengan 'buku catatan amalan' yang baru.

Sebelum catatan amal aku ditutup, aku ingin meminta maaf kepada rakan-rakan sama ada yang mengenali atau pun tidak. Kalau aku ada buat salah tu mohon maafkan lah ye. Kita buka 'BUKU' baru.. :)

Jangan lupa baca doa akhir tahun selepas Asar (sebelum Maghrib) dan doa awal tahun selepas Maghrib nanti.. ;)


Allahuakbar!

Monday, November 12, 2012

Menyesalkah kita?

Tipu kalau aku cakap aku tak pernah menyesal. Kadang-kadang ada jugak. Cumanya aku mengambil sikap positif (lahhh sgttt) yang semua tu berlaku ada hikmahnya. Susah sebenarnya nak terima hakikat. Yes memang susah giler wa cakap lu. Lebih-lebih lagi bila kita ingat benda tu kununnya yang terbaik yang kita pilih tapi malangnya tidak. Sakit kan hati? Rasa nak je pusing balik masa untuk betulkan keadaan tapi malangnya tak mampu. Apa yang boleh kita buat, teruskan hidup dan jangan ulanginya lagi. Fikir sebelum bertindak tapi itu yang susah bagi aku. Nak lagi bila time marah, suka buat keputusan melulu. Kadang-kadang ok tapi yang banyaknya k.o.. ╮(╯3╰)╭

Aku harap dapat berfikir dengan waras selepas ni. Ingat Yat..semua yang jadik ni ada sebabnya..bawak-bawak bersabo...∩__∩


Published with Blogger-droid v2.0.9

Saturday, November 10, 2012

Mandi

Bukan aku yang mandi. Ni nak tunjuk si budak besi tengah mandi bogel. Haha. Yela..bogel. Ada ke kete pakai baju?

Gila lama kot tak mandikan dia. Kat Putrajaya susah nak carik carwash. Kalo ada pun bukan main berderet kete tunggu turn. Area Bangi aku tak reti la pulak katne. So sudahnya carik ke Equine jugak la. Kedai ni je yang aku tau. Alang-alang jap lagi bole la cuci mata ke Aeon pulak. Huhu. Baek punya planning kan?

Sebelum tu tadi pegi buat hair treatment. Akak keguguran dek...keguguran rambut. Taktau acane dah nak buat. Semua produk akak dah guna tapi gitew jeeee... Agak-agak akak kena botakkan ke hah? Mungkin kalo terpaksa itu la cara terakhir. Uhukuhuk.

Ok nak sambung tengok dorang cuci. Kena monitor kang tak bersih pulak. Babai.. ;)

Published with Blogger-droid v2.0.9

Friday, November 9, 2012

Muka lagho @Kenny Rogers Roasters

lagho ke tak lagho? └(^o^)┘

Published with Blogger-droid v2.0.9

Do you miss me?

Eeeuuuuwww...

Ada ke yang rindu kan aku? Lama gila menyepi kot. Bukan takat menyepi siap set blog private gitew. Malas beno nak menghapdet blog. Tapi dok rajin baca blog orang dan-dan rasa rindu nak berblog jugak walaupun takda idea nak tulis apa.

Hari ni nak open to public. Besok-besok taktau kot nak privatekan balik. Kalah retis kan bajet artis katanya. Haha.


Friday, September 14, 2012

Blogger droid

Still bebal nak guna bendalah ni. Baru download dan cuba menge-test.

Published with Blogger-droid v2.0.9

Thursday, September 6, 2012

Ini bukan gangnam, ini cacaca...


Semua tengah demam oppa gangnam style, tapi aku buat caca style..boleh?

Bukan caca pun, kunun nak buat runaway model sekali jadik camtu. Photographer baru nak amik gambar, aku dah terkekeh-kekeh ketawa. Muka dah merah padam. Terus tak cun. Lagipun badan segajah camtu mana layak jadik model dow. Model semua kuruih kedingkiang.. ada ke model sebesar gajah ini. Tengokkkk... nak masuk frame pun tak muat muka. Huk aloh...

Aku rasa kan, aku ni tak sesuai pakai baju kain cotton. Kain cotton kan keras. So kalau pakai tu nampak mengelembong. Dah macam ikan kembong aku nampak badan aku ni walaupun itu sebenarnya ilusi. Ilusi lah sangatttttt... 

Bukan apa, kalau hari ni aku pakai cotton.. mesti ada yang tegur, "Ko nampak berisi lah yat.. hati senang ke?". 

Esok kang pakai baju biasa... ada jugak yang tegur., "Eh ko makan pil apa? Nampak solid sikit lah.. ke sebab posa???". 

Minggu depan kang ada budak terserempak aku pakai tshirt and jeans.. tegur lagi, "Pakai baju kurung nampak kurus, pakai seluar.. mak aiiiii.. peha ayam ko!!" Celaka ke tak?

Jadi, sememangnya pakaian itu memainkan peranan yang amat penting. Haaaa ko ayatttt... Nangis cikgu rosli samot kalau baca ayat bahasa melayu aku. Tak sia-sia dia ngajor walaupun SPM BM aku dapat 3 (3 ni kalau sekarang B rasanya). Ahak ahak..

Kena carik baju-baju yang bagi aku nampak kurus ni. 

Duit.. duit.. duittttt... ke mari lahhhhhhhhhhhhhhhhhh dikauuuuuuuuuu



Cinta Bersatu

CINTA BERSATU - LIYANA JASMAY






Di matamu ku berharga
Kau perlakukan aku
Lebih dari mencintai dirimu
Di dekatmu ku merasa
Bahagianya aku
Dapat ruang cintamu
Hanya kamu saja
Yang mampu begitu
Tulus
Mengerti aku
Kau sempurna bagiku
Tak kurang sesuatu
Kau terima apa adaku
Ku sempurna bagimu
Tak kurang sesuatu
Cinta bersatu
Gayamu
Sifatmu
Cara mencintaiku
Yang membuatku diriku jatuh cinta padamu

Monday, September 3, 2012

Raya Orang Bujang

Macam raya tahun-tahun lepas, pasti ada slot raya orang bujang. Selalunya raya pertama dah melepak ke Teluk Intan. Tempat feberet kalau tak KFC pasti Secret Recipe. Tahun ni upgrade sikit. Asyik-asyik Teluk Intan je kan. Kali ni lepak Ipoh pulak. Dewasa katanya. 

Raya kedua baru dapat lepak dengan gegurl ni. Raya pertama bizi sangat melayan tetamu. Padahal buat ayor je pun, pastu sambung tengok Karot Komedia. 

Keluar time tu dah petang sangat. Pukul 6 baru keluar sebab Yan bizi. Macam biasa, raya umah Aemy je. Gossip-makan-gelak. Lepas maghrib baru boleh keluar. Kang keluar time maghrib kena terajang ngan bapak dia pulak. Sempat gak lah aku meng-Ogawa-kan diri selepas senak makan lemang. Pehhhh..ilang sengal-sengal badan segala.

Pehtu terus gi Aeon Section 18. Sampai pun dah pukul 9 lebih. Jalan-jalan kejap kedai pun sibuk nak tutup. Apekehei lah time raya-raya ni tutup awal sangat. Tak sempat langsung nak bersoping.



Penyiasat Remaja? Oh no...penyiasat tua yes. Hahaha.. Sempat lagi pompuan ni kumpul komik feberet dia. Aku suka komik "Dragon Balls ada 7 bijik semuanya" tu. Lain-lain kalau dah takde sangat baru boleh layan.



Tersembul pipi aku kan pakai tudung ni? Sebabkan maleh nak seterika tudung bawal terpaksalah rembat tudung Kakni ni. Tapi tudung-tudung cengini memang aku pakai kat kampung je. Segan nak pakai gi kerja. Tak koser mak. Penah dulu sekali aku pakai pegi kerja. Dorang ingatkan aku Kak Odah kalau tengok dari belakang. Sentapppp mak okkkk! Sian Kak Odah terjebak dalam ni padahal tak bersalah pun. Ampuuuunnnnn...



Kedai semua dah tutup. Kita serbu pulak Old Town White Coffee. Ingat nak lepak Old Town area Section 18 tu je. Sekalinya penuh...sentappp! Terus blah. Kitorang gi area Gunung Rapat pulak. Tengok cam ada seat lagi kat dalam-dalam tu walaupun kat luar dah penuh dengan budak-budak MLM. Malam-malam pun berbaju kot bagai. So sape lagi kan?





Friday, August 17, 2012

Selamat Hari Raya Aidilfitri



Selamat Hari Raya Aidilfitri
Maaf Zahir & Batin



- Kad raya seksyen punye. Sendiri punye tarak. Hoho

Thursday, August 16, 2012

Setelah 14 tahun tak berjumpa

Finally, lepas 14 tahun baru dapat jumpa balik budak-budak teknik manjung. Perasaan tak tau nak cakap camne. Yang pastinya happy dan nevessssss giler. Mana taknya, ntah camne rupa seko-seko. Ada yang dah jadik mak budak, bapak budak, bujang pun ramai lagi rupanya. Fufufu nasib baik ada geng. Haha

Kalau ikutkan aku malas nak pegi. Segan dow. Sekolah teknik aliran elektrik dan elektronik dah tentu ramai budak lelaki. Aku pulak sekolah dulu low profile. Takde orang kenal pun. Maklum le...kalau rupa paras tu tak sajak memang kompom tadek orang kenal. Tapi ape ade hal..aku pun bukan jenis kenal orang sangat so nak bajet orang kenal aku? Puihhhhh. (Ni cam ayat redoooo je...hahaha)

Tengahari tu, kawan baik aku yang lama giler tak jumpa ni si Aida datang amik kat umah. Aku dah cakap kat dia, kalau taknak amik aku taknak pegi. Keji kan. So terpaksa lah dia amik jugak. Siap tersesat-sesat. 2 jam lepas tu baru sampai umah aku. Then kitorang ke Midvalley pulak. Shopping!!! Midvalley yang selalu pegi tu pun sesat jugak. Memang minah sesat betul lah. Padahal dah nampak tu, tapiiii nak jugak masuk jalan lain. Sejam jugak carik jalan tu.

Abis shopping pergi umah Airin pulak kat Villa WangsaMas. Zai pun dah tunggu situ. Nak ke umah Airin ni pun sesat jugak. Haha..memang geng sesat betol lah. Pukul 6 camtu baru gerak ke restoren. Makin neves ni. Dubdabdubdabbb...



Ni sajolah geng-geng wanita yang hadir. Wanita sangat ok. Dulu belemoih sekarang sudah hot-hot gitew. Ramai budak kelas aku T1...Aida, Airin, Zai, Intan dan Ida. Mai dengan Along dari kelas T2..and Zura dari kelas EN. Ada 5 orang je yang kompom bujang, sorang buat-buat bujang dan selebihnya mak orang. Budak-budak lelaki ramai jugak yang datang. Masing-masing tunjuk perut boyot, bolehhh?? Kemain sungguh perut masing-masing. Semua dah bermuka bapak-bapak. Kalau dulu kecik cinonet, kurus melidi...kali ni datang..fuhhhh gagah pekosa..eh gagah perkasa...tapi perkasa tang perut je lah. -_-


11 Ogos 2012

Oh lupe pulak. Iftar julung-julung kalinya ni kitorang buat kat Restoren Nelayan, Titiwangsa. Makan buffet rm37 per pax. Sesapa bawak bini anak kena tambah bayar kecuali budak bawah umur 4 tahun free. Bukan lalu sangat nak makan pun. Semua sibuk nak bersembang. Maklum le lama dow tak jumpa. Hebat tak hebat sampai tutup kedai jugak lah kitorang melepak. Siap ade meeting lagik. Meeting untuk 1st reunion kitorang bulan 11 nanti. Cadangnya nak buat kat Teluk Batik dan ada lawatan ke sekolah lama. Fuyohhh lagik tak sabar. Nak sambung bersembang lagi. Hehe

Abis makan, ingat nak pegi Danau Kota tapi jalan jem giler. Kensel. Tukar gi Wangsa Walk pulak. Layan karok jap pastu tengok wayang. Tu pun dorang ajak lepak lagi. Tapi tak larat beb. Dah lah sebelum ni balik 5 pagi, kali ni balik 3 pagi pulak. Ce tunggu malam lailatul qadar...ade ke camni??? Tettttt...

Tuesday, August 14, 2012

Sahur bersama BFF

Suara rock tetap maintain. Siang elok je batuk-batuk ayu. Malam siap. Batuk macam nak tercabut je anak tekak. Malam tadi lepas berbuka terus makan ubat batuk dan telan panadol dua bijik pastu terus terbungkang. Aku ni susah nak sakit, tapi sekali sakit...nahhhh rasakan. Mau makan dua minggu gak nak elok. Makan pun tak berapa nak lalu. Semalam sadis berbuka makan megi saja. Dah nasib orang bujang, susah senang sendiri tanggung. ;O)

Hari tu whatsapp dengan Aemy, dia kata nak turun kl. Jumaat dia gerak katanya. Cantek sangatlah boleh lepak-lepak. Lepas berbuka pukul 10 camtu, Yan datang amik aku and then terus amik Aemy pulak kat Putra Height. Cam biasa...sesat. Jalan siang dengan jalan malam lain. Tapi ok gak lah boleh jumpa. Kalau tak jumpa memang dah balik sambung tido. 

Kitorang lepak kat McDonald tepi highway Seri Kembangan tu je. Paling dekat kot. Nak ke kl malas pulak meredah jem segala tok nenek tu. So lepak punya lepak, beli set dinner, air tambah tiga kali, sedar tak sedar jam dah nak pukul 4 pagi. Ce ko suruh pegi qiamullail, hado? 




Raya nanti kami bertiga lagi. Peace :)

Cargas hantar Aemy balik. Sampai rumah dah pukul 5 pagi. Apa lagik? Terus terbungkangggg... 

Malam tu pulak nak majlis iftar bersama ex-STESMA 97/98. Neves...nevessssss!!!


Monday, August 13, 2012

Kita mulakan dengan kisah iftar di ofis saya...

Lagi seminggu nak raya baru terhegeh nak cerita pasal iftar. Mood tarak beb. Badan pun tak berapa sihat ni. Dari minggu lepas tekak perit, batuk-batuk, selsema pulak. Dok ulang tu je lah. Suara pun dah rock ni. Kurang sikit dosa aku sebab suara takda. Hakhakhak.

Oleh itu, tetiba rajin nak berblog. Dah sakit baru carik blog, boleee???



Aku pun dah tak ingat hari apa majlis iftar ni. Rasanya minggu lepas. Hari selasa kot. Tak bajet pun nak berbuka kat opis. Dah 3 tahun kot tak join. Kebetulan malas nak masak (ecewah) dan Yan pun ajak, aku pun on lah.

Tahun ni menu nasik beriani. Opis aku ni kan, mentang-mentang menteri suka nasik beriani..tu je menu yang diordernya. Kalau menteri tu puasa ok gak kan. Ni dah lah tak puasa, non muslim pulak tu. Takan majlis iftar pun nak ikut tekak menteri? Orang lain maybe suka, tapi tekak aku kureng sikit. Tapi habis jugak sepinggan. Konpius...konpiusss...

Kenapa gambar tu aku nampak gemok eh? Ke memang? 


Thursday, August 2, 2012

Please dong

#mengantuk ;(

Tuesday, July 31, 2012

Ramadhan Ke-11 : Hujan itu rahmat

Ingat nak buat post letak gambar. Tapi bila dah insert, gambar tak muncul-muncul. Kekdahnya terpaksa lah hold post tu dulu. Moh kite bebel pasal benda lain.

Pagi tadi guruh dah berdentum-dentam. Pukul 7.30 pun gelap-gelita lagi. Terus kelam-kabut bersiap sebab taknak kena hujan. Bukan apa..parking kereta jauh. Nak berpayung malas. Leceh.. Elok je masuk kereta terus hujan turun dengan lebatnya. Nasib baik jugak hujan-hujan ni jalan tak jem. Minggu lepas punya tension dari depan umah ke opis kereta bersusun panjang nak pergi kerja. Maybe minggu pertama puasa kot orang belum pandai nak ekjas timing. Minggu ni dah ok. Pergi kerja pun kurang buat dosa. Hihihi

Oh ya, result exam nak keluar 2 Ogos ni. OMG!!!! Awat cepat sangat. Baru je abis exam 2hb hari tu. Mintak-mintak lulus semua, pastu boleh konvo. Tak larat nak sambung dah. Nanti-nanti lah... Apa yang penting sekarang ni gunakan kelulusan yang ada tu untuk tingkatkan lagi taraf hidup. Gogogogogogogooo!!!

Mengantuk la pulak. Nak kira GCR jap. Berpinar bijik mata den.. 




Friday, July 27, 2012

Google Doodle - Olimpik 2012



Sukan Olimpik 2012 atau secara rasminya Games of the XXX Olympiad (Sukan Olimpiad XXX) akan diadakan di London, England, United Kingdom dari 27 Julai hingga 12 Ogos 2012. London akan menjadi bandar pertama menjadi tuan rumah Sukan Olimpik tiga kali, selepas berbuat demikian pada 1908 dan 1948.

Sumber : Wiki

Ramadhan Hari Ke-6 : Chocolate Fudge


Balik terus singgah Secret Recipe, Galeria PJH. Sebelah ofis saje pun, parking tepi jalan sudaaa.. Tekak teringin nak makan kek. Dalam kepala dah terbayang Chocolate Banana, takpun Chocolate Indulgence. Sekali tengok takde. Frust gile. Tapi disebabkan tertelan air liur gak lah kan mentengok kek-kek tu semua so tertangkap lah Chocolate Fudge ni. Janji coklat. Tak pernah makan pun selama ni. Malam tadi rasa sikit je. Ada lagi balance dalam peti ais tu ha. Takpe malam kang boleh sambung balik. Tapi tekak ni macam nak cheese cake pulak. Acaner tu? #angkat-angkat kening


Wassap dude?

Samsung S ni kan memang mencabar kesabaran aku. Dok heng..heng...henggggggg... Ade yang kena baling ke dinding ni kang. Nak berwassap-wassap pun susah. Haihhhh...


Ingat nak tukar author only selamanya tapi rindu pulak nak berceloteh pada kengkawan. So hari ni officially bukak balik to everybody... #bajetfofular ;-)

Friday, July 20, 2012

Parking ok u

Aku dah setting author only untuk belog ni 2 hari lepas. Saja nak menyepikan diri. Ala bukan orang nak carik pun kan? 

Semalam seksyen aku ada buat makan-makan kat Ayam Penyet Wong Solo Bandar Baru Bangi. Sebenarnya kitorang bukan nak sangat pergi pun. Masing-masing terpaksa. Saya yang menurut perintah katanya. Kang tak pergi kang melawan arahan. Bakal mendapat markah LNPT paling teruk. Sialan kan? Terpaksalah bermuka-muka. Taiklah.

Orang kata, kalau hati tu tak ikhlas macam-macam halangan akan kita hadapi. Memang betol pun. Dari masalah nak pilih tempat, ke masalah nak pergi sana dengan kereta yang takda, ke masalah kereta aku kena block dengan kereta orang cacat mana ntah. Selamba katak dia block kereta aku mengong. Kalau pun aku terparking tempat dia sekali pun jangan lah buat cenggitu. Aku parking tu tempat oku. Ok memang salah. Kot ye pun kau tu oku dan parking tu parking kau, takde pulak nombor plat kau kat situ. Maksudnya mana-mana oku boleh parking kan? Lagipun kereta kau pun bukan ada sticker oku. Ke kau tak mengaku tapi bab parking kau ngaku pulak oku? Wah ni kang ada pulak yang kata aku keji dengan golongan oku. No no no! Aku cuma menkeji dia ni sorang je. Menyusahkan orang. Elok-elok aku nak parking sekejap pastu nak alih, jadik terus parking kat situ. Padan kau lah kena maki. Bukan aku sorang je maki kau kan. Sebelah-menyebelah kereta aku pun kompom maki kau jugak. Har har harun.

Selamat menyambut bulan Ramadhan Al-Mubarak. Jangan over makan, jangan over membazir. Elok-elok setan yang kena ikat, kau pulak yang menyetan. InsyaAllah, malam ni nak start sembahyang terawih. Lama gila tak pergi terawih kot. Last masa belajar dulu-dulu. Dasarrrrrr...

Nak minum milo cicah biskut kejap. Tata.


Tuesday, July 17, 2012

He love me, He love me not


Tuesday, July 10, 2012

Blog tak update. Aku belum mati lagi.




Saturday, July 7, 2012

Pagi

Baru sampai melaka jam 6 pagi tadi. Gerak dari putrajaya jam 4 pagi, menunggu rombongan mak lina dari ipoh. Iyong pun ikut gak rupanya. Hujan sepanjang perjalanan tadi. Aku yang drive. Nasib baik dah standby tido, kalau idak toksah haraplah. Baik aku membute kat belakang. Ngantuk sebenarnya ni tapi takleh nak tido. Nak regangkan badan jap. Kbai.

Friday, July 6, 2012

Biskut Milo


Aku belum pernah try lagi. Cantekkkk sangatlah sebab dalam almari banyak lagi. Nak bancuh malas. Huhuhu...

Wednesday, July 4, 2012

Burrrppppp

Burrrrpppppp!!! *bunyik sendawa
Kenyang sudah.

Tu lah berlagak sangat taknak makan tengahari. Pukul 3 mengagau carik makanan. Nak beli jajan bukan kenyang. Jadik terpaksa terbeli 'kari berapi'. Punyalah malu kat kawan-kawan sanggup sorok-sorok bawak se-mug air panas dengan mangkuk dari pantry sambil mata toleh kanan-kiri bajet macam pencurik. Kari berapi main rendam je tutup dengan kertas. Kau boleh???

Pastu ada pulak suara-suara pencari bau kari berapi. Dia kata dari dari pintu depan dah berbau. Aku yang dok menyorok makan kat belakang makin mentikus. Hakhakhak. Last-last kantoi gak sebab idung dok sok-sek-sok-sek mentahan ingus dari keluar pentanda memang sangat berapi kari itew.

Dah licin baru tersandar menyesal sebab azam taknak makan megi memakan diri. 

Hmmmm...aku dah kata dah.


Tuesday, July 3, 2012

Final exam semalam


Nak lompat-lompat result belum keluar. So nak bergumbira sangat pun tak boleh. Manalah tau kan. Takmo cakap, kang masin mulut aku kang. Mintak-mintak lulus semua. Aminnnn...

Semalam last final exam. Paper Microeconomics. Tempat cam biasa kat DRMM. Sedih gak rasanya semalam sebab exam sorang-sorang tanpa rakan-rakan karib. Selalu ada Sarah, Cik Mai, Idda or Makcik Kepoh. Pas melantak kat Ali Corner, kitorang pasti melepak kat tingkat 2, DRMM tu. Bukak sliding window tu sikit bagi aircond keluar. Fehhh..feeling dow. Pastu masing-masing gigih mengreview nota-nota. *lap air mata kejap

Calon ePJJ untuk paper semalam ada 2 orang. Tapi yang datangnya aku sorang, mana ntah hilang sorang tu. Time kelas hari tu pun aku sorang je budak ePJJ yang 4 orang lagi tu budak PLK. Kebanyakan yang amik paper ni budak-budak yang sangkut (tak lulus le maksudnye), kecuali sorang dua (termasuk aku...nak jugak bagitau..keke) yang baru nak amik. Macam aku, paper ni aku terlepas pandang. Dalam study structure aku takda paper ni, alih-alih awal semester hari tu dapat call dari pejabat UiTM kata aku belum amik dan wajib amik sebab paper ni last ditawarkan sem ni. Mengagau okeh. Ingatkan nak bawak paper Applied Research Report je. Dah lah waktu clash. Terpaksa lah aku tuang masuk kelas Research Report tu sebab nak masuk kelas Micro ni. Nasib baik jugak Sarah ada tolong coverkan research kitorang, kalau tak maut aku.

Dahlah semalam dok row ketiga dari depan. Urusetia exam asyik-asyik kulu-kilir keletak-keletuk-keletak-keletuk bunyik kasut. Takleh nak fokus sangat. Gila tak gila, paper ni aku study 2 hari je. Punya pemalasssss... Seperti yang aku dah agak, apa yang aku baca tonggang-tebalik tak masuk. Boleh pulak kuar soalan pasal nak kira government tax. Dahlah tak baca langsung! Time tu hikmat segala tok-nenek gorengan aku bedalkan. Jangan tak lulus sudah, matik...matikkkkk!!!


Puan lecturer, jangan failedkan saye okes? Thnx.






Si Muka Singa

Aku jarang minat mamat-mamat Kpop ni. Tapi............................




kerna GONG YOO (siap highlight merah ok, motip???) si muka singa (bak kata Sarah, dia memang dengki taw!) aku terjatuh chenta padamu. Sabtu malam hari tu punya pasal lah. Tetiba bukak KBS World (channel 391) tertengok drama korea BIG. Baru episod 1 dan 2. Malam tadi pulak episod 3. Wahhh...ini sudah baguihhhhh. Pasni malam-malamku akan diisi dengan wajah si singa kacak berbadan six pack ini!!!!! 

Sukaaaaaaaaaannnyaaaaaaaaaaaaaaaaaa...geediksss!!!


pst. meleleh ayaq lioq tengok six pack dia...peh pehhhhhhhh!!! shhhhhhh...~ ;-)

Friday, June 29, 2012

Seven


Gambar dua hari lepas. Pagi-pagi sampai ofis bukan buat kerja, berposing dulu bleyyy? Bukan selaluuuuu...

Ni budak-budak satu seksyen. The Corntoz Seven, tapi ada six je sorang lagi terpaksa cover jadik PA. Cam haram lah dok sini, PA gaji besor, siap ada elaun..kalau cuti suruh kita cover. Makin naik lemak tau. Geram betol. Kerja yang ikhlas pun jadik tak ikhlas sebab terpaksa. 

Hari ni bos-bos semua tarak. Dorang ada kursus kat Langkawi. Ni pun satu cilakatak. Siap bagi pesanan supaya siapkan kerja, ini amanah, brek brok brek brok... Tapi angkut semua bos. Sape nak sign surat segala? Bingai tak? Makin lama dok kerja sini makin seteress aku. Bukan stree sebab kerja, tapi stress dengan perangai orang-orang kat sini. Tapi tu lah...kalau dah kerja gomen tu camtu je lah. Ish, ish, ishhhh...

Isnin minggu depan final exam dah start. Paper petang cam biasa. Dah lama tak merasa exam pagi, asyik petang memanjang. Hari tu lecturer dah upload carrymark. Cam ok je nak dekat full marks. Tapi taktau lah jawap final ni camne. Harap-harap boleh lah. Tak target tinggi sangat pun. Agak-agak B+ pun dah ok, still lagi dapat maintain 3 pointer ke atas.

Eh tetiba berdebor pulak. Terus sign off. Tatah.

Wednesday, June 27, 2012

Tindakan semasa jerebu


Durian

Malam tadi misi mencari durian telah dijalankan. Mission accomplish.

Dari minggu lepas aku dah bising-bising nak makan durian. Padahal baru je melantak musang king minggu sebelum tu. Cik abang beli paket-paket kat Carrefour. Dia bagi aku sepaket. Sepaket je dah 20henget lebih, isi ada lah dalam 3-4 ketul kecik-kecik. Punya mahal tapi nasib baik sedap dan paling penting FREE. Kekekeke..

Malam tadi misi mencarik durian bersama cik abang. Kitorang carik kat Tol Bangi je. Nasib baik ada. Mula-mula ingat nak beli musang king. Musang king sekilo dia letak 28henget. Ada 3 bijik kecik je timbang dah 4 kilo tak ke dah 112henget? Melampau lah pulak. Ambik yang durian lain pulak, ntah spesis apa aku tak dengar apek tu cakap. Murah tak murah lah, sekilo 12henget. Beli 2 bijik 5 kilo dah 60 henget dapat diskaun 2henget. Kira ok lah, isi tebal, pahit-pahit sikit, memang tekak aku lah. Tu pun berjaya makan sebijik je makan berdua. Sebijik lagi nak makan malam kang. Kencing pun bau durian je. Sendawa jangan cakap lah. Dah minum air badak pun mamai lagi kepala aku. Hahahaha..

Apek tu cakap durian tu Raub mari. Perak dah musim ke weh? Teman nak balik kampung ni... 

Tuesday, June 26, 2012

Lega

Viva presentation dah setel. Punyalah tergagap-gagap sebab berdebar punya pasal. Start pukul 8.30 tapi group aku last sekali. Pukul 10 lebih gitu baru dapat present. Dah lah panel ada 3 orang, mana tak mengelabah??? Soalan bukan main banyak dow. Tapi alhamdulillah panel semuanya baik-baik belaka. Kelakar dan banyak bagi pandangan dan tak tanya merapu-rapu. Tengs jugak pada partner aku, Sarah yang banyak membantu aku yang mengelabah ayam ni. Huhuhu

Habis je presentation terus makan nasik lemak dalam lab. Punya kebulur dari pagi tak makan lansung. Aku lak dan-dan tu lah terceri-berinya. Berdebar punya pasal sampai nak bergambar dengan PM Dr Raufu Ambali kitorang punya lecturer merangkap supervisor pun tak sempat. Dah takde kenangan. Uh sedihhh...

Balik tu kitorang pergi melantak pizza kat Kajang. Si mak buyung tu lah teringin katanya. Aku yang mula-mula kata kenyang lagi tu cakap je...habis gak pizza aku kerjakan. Dasar kuat makan kan? Boleh pulak terjumpa pasangan 'manisnya kurma ini" dalam tu. Dorang satu family makan pizza sebelah meja kitorang. Kecik je Ustazah Nor Bahyah tu rupanya. Memula aku perasan laki dia. Aku cakap kat Sarah, "wei tu bukan laki manisnya kurma itewww...??" "Manisnya kurma ini lahhhh!!!" "Oh silapppp..." Ingat nak tangkap gambar dengan dorang tapi macam tak sopan lah pulak kan time orang nak makan ko beria-ia nak berposing bagai. So akhirnya kitorang blah tanpa berkata apa-apa. Ececeyyy...

Lepas tu pergi Tesco Kajang pulak. Sarah nak membeli-belah barang dapur katanya. Aku pun terjebak sama. Siap beli ground cinnamon kunun nak buat apple and cinnamon toasties macam dalam Happy Ichigo tu buat. Nampak lazat sangatttt...errr bila? bila? bilaaaaaa??? -___-

Balik je dah seret kaki. Penat kemain kot. Bangun sikit punya subuh, balik umah malam. Malam tu tido awal. Hati pun punyalah lega kemain lagi sebab viva dah setel. Pasni cuma nak antar yang hardcover binding. Semalam Sarah dah antar buat hardcover kat Seksyen 2. Sok or lusa aku ambik dan terus antar kat Dr Raufu. Pasni nak standby stadi paper micro eco pulak. Harap-harap semua berjalan dengan lancar. Pastu boleh kawinnnn...eh tak tak. Rahsiaaaaaa.... Hew hew hew

Friday, June 22, 2012

Butterflies in my stomach

Besok pagi-pagi ada viva presentation research report. Kecut perut dah ni. -___-

Kbai.

Friday I'm in Love

Syok pulak tengok citer ni malam tadi kat TV9. Rasanya start jam 8.30 malam. Tapinya...aku tengok dekat nak abis. Si Awang yang mencari cinta. Hari jumaat dapat cinta baru, hari khamis dah putus. Izara malam tadi pun ada. Kelakar dan comel. Baru 1st time tengok pun. Wajib tonton ni... Huhuhu

Aduh sakit perot pulak. Gara-gara Appleslym lah ni. Permisi dulu ya...

Thursday, June 21, 2012

Kenapa nak single?



Manisnya kurma itewwww...

Aku dah tengok Semanis Kurma ni dalam tv hari tu. Saja nak tepek kat sini pulak. Boring pulak dok buat kerja je. Layan Youtube lah kejap.

Takda siapa yang nak hidup membujang sampai ke tua. Ada...bukan takda. Tapi kat luaran nampak je happy tu, ce tengok dalaman dorang. Sikit sebanyak ada jugak terasa, terpilu tengok orang lain bahagia bersama keluarga, yang kita pulak dok kerja, kerja, balik umah terbongkang. Takda apa nak buat kan. Nak keluar ngan kawan hari-hari tu letih jugak. Jodoh tu tak sampai-sampai lagi. Mungkin tersesat jalan kot. Apa yang penting kena redha dan berusaha. Ececeh nasihat. Padahal aku pun sama. Jodoh depan mata tapi liat bebenor. Mak aku pun taktau nak kata apa dah. 

Aku bercakap ni sebab terdengar orang sebelah dok buat ketupat pasal pompuan lambat kawin. Wah kemain meriah kerja-kerja ketupat mereka. Siap naik nama makcik si jemah lah, kakak si polan lah, nama Nasha Aziz pun naik kauuuu... Hahaha. Aku senyap je. Malas nak join kang terasa hati pulak.

Allah bagi rezeki pada umat dia dalam pelbagai bentuk. Ada dalam bentuk kebahagian, perkahwinan, anak, kerja, pangkat, duit banyak....macam-macam. Mungkin rezeki aku bukan dalam bentuk perkahwinan, tapi bentuk-bentuk lain banyakkkkkkkk... Syukur alhamdulillah.

Ketupat bukan mengumpat

Pagi tadi datang lambat. Sakit perut punya pasal sebab berbuka makan mempelam. Bergelodak isi perut. Dah tu pulak hujan lebat. Dapat sambung tido sedap gak ni. Kenapa lah hari ni hari khamis bukan sabtu atau ahad? Demmm.

Sampai ofis dekat pukul 9. Jalan relaks je. Gila sengal kan. Lantak lah orang nak cakap apa. Aku dah malas nak hidup dengan cakap-cakap orang. Janji kerja aku siap on time. Gaji aku bukan dorang bayar kan? Gomen bayar a.k.a korang-korang jugak yang bayar. Wakakaka. Eh.

Masing-masing layan blues je tadi. Faktor hujan ke atau faktor malas tu tak pasti. Ada yang tekun tengok pc, ada yang tekun membuat ketupat, ada yang tengah godek-godek beg duit. Ntah carik apa ntah dalam beg tu, carik duit selit-selit gamaknya. Maklum lah gaji minggu depan, tinggal balance-balance duit syiling je ada pun.

Tadi ada kawan citer. Bos dia kemain lah berlagak pernah pergi oversea. Boleh pulak sebelum dorang meeting bos dia siap buat tayangan slide gambar dia gi oversea. Gila saiko tak? Ok lah positif. Mungkin dia nak menaikkan semangat anak buah dia kot. Takpun dah takde sapa, so terpaksa share ngan anak buah. Kot lah. Memang takda salah dia nak eksyen, tapi nak eksyen pun biar lah berpada-pada. Kalau pergi tu sendiri tanggung pakai duit sendiri takpe jugak, ni gomen yang tanggung ok. Tu pun oversea bukan ke london ke, jerman ke, usa ke tapi ke india, thailand, indonesia je pun. Eh kalau bandung ok pe boleh shopping. Hahaha. Ok mungkin dia dapat jugak pergi. Kau ada? Oh ada aku kesaaahhhhhh... Dengar citer jugak dia dok melobi satu jawatan kat jabatan tu. Siap bagi-bagi hamper lagi. Macam-macam hal politik kat ofis ni. Bosang...bosang... 

Ni bukan mengumpat ye, ini ketupat. :-)

Wednesday, June 20, 2012

Positif kah aku?


Dah beberapa kali jadik camni. Padahal masa kena tu dah nasihat banyak kali pada diri sendiri jangan jadik lagi, beringat, jangan jadik lagi... alih-alih kang sama jugak. Sah makan semut satu tong, pelupa sangat.

Banyak benda dah aku buat silap. Banyak kali jugak beringat supaya benda tu tak berulang lagi. Tapi kita kan manusia. Tak pernah lari dari buat kesilapan yang selalunya kita sendiri yang carik masalah tu. Macam aku, kalau benda tu jadik sebab kebodohan aku sendiri memang sampai mati aku ingat. Terngiang-ngiang di ingatan gitew. Pastu mula lah meraban mensalahkan diri sendiri. Tapi nak salahkan diri sendiri pun benda dah jadik kan? Kena jugak belajar redha terima benda tu seadanya. Walaupun dalam masa yang sama susah bebenor nak melupakan. Kalau sekali-sekala benda tu terflash back balik, aku cuba tarik nafas panjang-panjang, dalam-dalam...dan cuba taknak ingat (kununnya padahal benda tu akan ulang tayang balik). Pandai-pandai lah handle ok. 

Dah sebulan benda bodoh ni asyik dalam ingatan aku. Salah sendiri. Yang nyata pasni aku takkan percayakan orang dan akan lebih berhati-hati. Cilakatak.

Redho. 

Sila go away plis... 

Tuesday, June 19, 2012

Sikit je

Ingat nak buat entry lagi. Kamera dah bawak. Kabel tinggal kat rumah. Hampeh kan?

Aku puasa ganti lagi hari ni. Ingat nak direct sampai hari khamis pastu sambung lagi minggu depan. Siapa suruh ponteng kan? Eh ini ponteng halal, takpe. 

Dah tutup lampu lah pulakkkk...baru nak menceceh. Penjimatan punya pasal.

Okbai.

Sediakan bekas sebelum baca

Serius ni. 

Sediakan bekas sebelum mula membaca. Mana tau kot-kot ada yang termuntah hijau. Aku baru nak belajar menromantikan diri ni. Buwekkk


Lately aku sensitif sangat. Merempan tak abis-abis. Hari elok, sok kang marah balik. Malam ni hangin, sok pagi kang ok. Faktor usia kah? Ke perangai mengada-ngada mengalahkan budak?

Contoh, pagi tadi dia call. Baru syok aku nak bercerita dia diam macam tengah sibuk buat kerja. Terus mati mood nak bercerita. Tang tu suara pun dah tukar tune. Darah naik ke muka. Sakit hati lah pulak. Padahal hal kecik je kan? Efeknya sampai ke malam kang.

Aku perasan jugak, dengan dia ni aku sangat banyak mencari pasal untuk bergaduh. Agaknya sebelum ni aku banyak bersabar, banyak memendam rasa, banyak mengalah. So yang ni aku nak pulun keluar kan semua sekali. Sampai puas hati. Keji kan?

Aku taknak macam ni sebenarnya. Letih bai. Ingat merempan-merempan ni tak penat ke? Penat otak, muka kedut, tak berseri dah asyik monyok je. Dah tak ceria hidup aku. Dan aku taknak sebab sikap buruk aku ni hubungan kitorang terjejas dan berakhir dengan sad ending. Tamau, tamauuuuuuu...

Tarik nafas panjang-panjanggggg... hembusssssss...
Istigfar banyak-banyak.

Saya marah-marah tak bermaksud saya tak sayangkan awak. Saya yang bersikap buruk. Bantu saya ok.

Sarang heyo, joesonghamnida... I love u, i am very sorry... :(


Monday, June 18, 2012

Makin botak kepala aku

Mana taknya...asyik-asyik megi megi megi... Bukan boleh ada stok megi kat umah. Selagi tak abis asyik ulang makan tu je. Jap kang megi goreng, jap kang megi sup, jap kang rendam pulak. Haih dah lah masalah keguguran rambut semakin berleluasa ni. Macam-macam produk rambut dah beli, tinggal tak pergi Yun Nam Haircare je.


 Apa motip ko letak frame minah bunga ni hah?

Ni kelmarin punya menu tengahari. Sanggup bawak megi datang ofis sebab malas nak singgah beli makanan, boleyyyy???

Megi rendam je pun tapi nampak sedap kan? Jangan tipuuuuu...tu telan air liur tu haaaaaaa...

Kelmarin datang ofis dah petang pun. Sementara nak tunggu kawan aku datang sempat jugaklah siapkan kerja sikit. Pastu kawan dah datang setelkan tesis sampai ke pukul 8. Patutnya hantar 20hb kang tapi aku dengan Sarah ni partner jarak jauh so susah sikit lah. Nak tak nak kena siapkan sabtu tu jugak sebab ahad nak kena hantar kat lecturer untuk confirmation. Ahad pun kebetulan aku ada kelas last so bagus sangat lah tu kan. Pasni standby untuk presentation tesis sabtu ni dan final exam 2 Julai kang. Pastu insyaAllah horey horeyyyy...

Eh aku puasa ganti hari ni. Ok nak balik memasak. Ecewahhh 


Tuesday, June 12, 2012

Ini bukan SPAM

Ada 2 entry spam aku dah remove semalam. Password blog pun dah buat baru. Habis emel aku kena hacked. Ajenye gampeng. Tu pun aku sedar ahad hari tu bila Sarah bukak emel dia ada emel dari aku. Menatang apa ntah dia tulis. Berbaur porno gak lah. Mentang-mentang aku buta IT, sesuka je dia memperalatkan akaun emel aku. Cis bedebah!

Minggu lepas, dalam sejarah aku kena sakit mata. Selama aku hidup membesar sihat dengan jayanya ni tak pernah okey kena sakit mata. Kalau alergik, lambat bukak contact lenses tu lain cerita lah. Ni piaw punya sakit mata. Tapi alhamdulillah jugak sebab sakit mata aku ni bukan hardcore punya yang bertaik mata 24jam, kalau bongkok sikit je rasa mata nak tercabut keluar or gatal-gatal cam nak korek je bijik mata tu. Oh no no. Nasib baik tidak. Lupa pulak nak snap gambar time sakit mata hari tu kan, aisey...

Aku dah malas nak memekak dalam blog ni. Rasa nak close terus pun ada. Tengok ar camna nanti... 



Wednesday, May 23, 2012

Voucher


Yayyy..dapat voucher free. Lima belas hengget tu beb. Sape nak kasik kan? Jadik lah belanja untuk hari ni. Kenyang perut mak noks. 

Jangan tak tau aku dah rembat 4 keping. 15 henget kali 4 bape tu anok-anok? Yesssss...namploh henget okeh. Tapi aku tak habiskan sorang-sorang. Belanja kengkawan sekali. Murah rezeki kannnnn...

Voucher valid untuk hari ini sahaja. Sok kena suruh Nizam mintak lagi kat KBS. Hahahaaa... Tak sia-sia ofis sebelah KBS. Walaupun banyak mencarut sebab susah nak masuk keluar ofis.

Jom datang Putrajaya wehhhh... Himpunan Jutaan Belia 2012 best jugak!!!



Monday, May 21, 2012

Somebody That I Used To Know



"Somebody That I Used To Know" - Gotye feat. Kimbra

Now and then I think of when we were together
Like when you said you felt so happy you could die
Told myself that you were right for me
But felt so lonely in your company
But that was love and it's an ache I still remember

You can get addicted to a certain kind of sadness
Like resignation to the end, always the end
So when we found that we could not make sense
Well you said that we would still be friends
But I'll admit that I was glad it was over

But you didn't have to cut me off
Make out like it never happened and that we were nothing
And I don't even need your love
But you treat me like a stranger and I feel so rough
No you didn't have to stoop so low
Have your friends collect your records and then change your number
I guess that I don't need that though
Now you're just somebody that I used to know

Now you're just somebody that I used to know
Now you're just somebody that I used to know

Now and then I think of all the times you screwed me over
Part of me believing it was always something that I'd done
But I don't wanna live that way
Reading into every word you say
You said that you could let it go
And I wouldn't catch you hung up on somebody that you used to know

But you didn't have to cut me off
Make out like it never happened and that we were nothing
And I don't even need your love
But you treat me like a stranger and I feel so rough
And you didn't have to stoop so low
Have your friends collect your records and then change your number
I guess that I don't need that though
Now you're just somebody that I used to know

Somebody
(I used to know)
Somebody
(Now you're just somebody that I used to know)

(I used to know)
(That I used to know)
(I used to know)
Somebody

Thursday, May 17, 2012

Asyik makan je mana tak gemok


Gambar diambil semalam sebelum memulakan sesi makan-makan. Ini makan pagi tau. Bukan makan tengahari. Jangan terpedaya. Kemain banyak menu. Plan nak bawak nasik lemak je. Masing-masing bawak 1 menu. Ada yang bawak nasik lemak sahaja, ikan bilis goreng, telur mata kobau, ayam goreng, sambal udang, rendang ayam. Hish macam-macam lah. Siap ada bubur kacang dan truffle (betoi ke ejaan?) sebagai pencuci mulut. 

Nak tau lah tu aku bawak apa? Aku bawak timun dan buah oren tu je. Hihihi

Ni lah bebudak sama seksyen. 2 orang je lelaki, yang lain semua pompuan. Kenyang lah depa nooo..



Acane nak kuruih ni weiiiii...??? Bukan main mengajah aku di sitewwwww


Wednesday, May 16, 2012

Ailebiu Cikgu!


Selamat Hari Guru diucapkan kepada cikgu-cikgu/ pensyarah yang telah berpenat lelah kasik aku pandai walau hakikatnya non ado. Alhamdulillah jadik insan berguna jugak akhirnya. Phew 

Cikgu-cikgi di Tadika Changkat Rambai, SKBB, SMDSML, SMTSM dan pensyarah-pensyarah di UiTM Shah Alam.

ai lebi u

aaaauuuuuwwww geediks!


Tuesday, May 15, 2012

Batu Belah Batu Konkrit




[LIRIK] BATU BELAH BATU KONKRIT - MONOLUQUE FEAT. AZLINA AZIZ
Wahai anakanda ku sayang
Kemana hilang budaya
Diculik piring terbang
Atau ditelan buaya
Tiada peluang tiada ruang
Semua mahu cepat kaya
Apabila semua dah hilang
Barulah hendak percaya
Cukuplah semua ini
Hati bonda tersepit
Biarkan bonda pergi
Dimakan ditelan batu belah batu konkrit
Wahai anakanda ku sayang
Kenapa gadai pusaka
Adakah sebab cinta dan wang
Atau kerana kurang peka
Seperti lalang-lalang
Suka belot suka leka
Ikut telunjuk bayang-bayang
Akhirnya diri terluka
Melihat semua ini
Hati bonda menjerit
Lepaskan bonda lari
Dari dihimpit putar belit masyarakat hipokrit
Wahai bonda jangan merajuk
Bonda jangan makan hati
Anakanda disini memujuk
Dan anakanda takkan berhenti
Kini sedar dari mimpi
Baru faham semua ini
Bonda tolong jangan pergi
Maafkan anakmu
Cukuplah semua ini
Hati bonda tersepit
Biarkan bonda pergi
Dimakan ditelan batu belah batu konkrit
Dari dihimpit putar belit masyarakat hipokrit
Bonda rela
Dimakan ditelan batu belah batu konkrit

Monday, May 14, 2012

Hari Emak



Dengarkan lah lagu

Laguku ini
Ikhlas dari hati... Hanyalah untuk mu



Akulah anak mu
Anak mu yang selalu
Memelukmu... 
Menciummu... 



Memang banyak dosa yang telah ku lakukan
Menyakiti dikau ku mohon maafkan



Selamat Hari Ibu... 
Ku ucap kepada mu... 
Walauku jauh disini
Ku harap kau terus menanti kepulanganku
Tuk menemani mu hingga ke akhir nanti
Aku janji... 



Kau tak tahu ku sentiasa bersyukur
Punyai pari-pari iaitu kamu
Ku pastikan agar kau sentiasa bahgia
Ingin ku nyatakan engkau milik syurga



Memang banyak dosa yang telah ku lakukan
Menyakiti dikau ku mohon maafkan



Selamat Hari Ibu... 
Ku ucap kepada mu... 
Walauku jauh disini
Ku harap kau terus menanti kepulanganku
Tuk menemani mu hingga ke akhir nanti
Aku janji... 



Selamat Hari Ibu... 
Ku ucap kepada mu... 
Walauku jauh disini
Ku harap kau terus menanti kepulanganku
Tuk menemani mu hingga ke akhir nanti
Aku janji... 



Ok ok semalam Hari Ibu. =)
Tapi bagi aku hari-hari, setiap masa, setiap saat, setiap detik itu hari ibu. Tak pernah lupakan mak. Tetap dihatikuuuuuuuu...

Tapi... boleh tak aku perasan hari ibu masa tengok Melodi semalam. Pastu terus msg Jujue tnya, "hari ni hari ibu ke?" Bingai tak???

Terus malam tadi call mak. Tanya khabar dan ucap selamat hari ibu, mak. Suwit kan?

Mak, kitew saaaaayaaaaaaaaaannnnnnnggggg sangattttt padamu.
Kitew mimpi ayah semalam. Sedih. Mesti ayah bagi reminder sebab lama tak jenguk dia. Ok ok balik kampong nanti kitew janji jenguk ayah dan sedekahkan Al-Fatihah.

;(

;'(


Friday, May 11, 2012

Hadoiyai

Baru niat nak beli henfon baru, si budak besi sakit pulak. Ke kau sakit hati? Boleh pulak side mirror belah kiri terkepak. Terkulai layu gitew. Sapa punya kerja ntah. Sibuk nau nak mengkepakkan aku punya side mirror tu. Helloooo..side mirror aku bukan boleh kepak-kepak lah ngang. Ni zaman paleolitik punya kereta. Bengangggggg bengangggg...


Thursday, May 10, 2012

Rabun Mata


Petua dan penawar dari Ustaz Sharhan Shafie


Nota :

1) 21 batang Baby Carrots yang telah dibaca ayat tersebut bolehlah dimakan satu hari hanya satu batang, yang selebihnya bolehlah disimpan. Jika tidak mampu 21 batang boleh juga gunakan 14 atau 7 batang Baby Carrots.

2) Adalah sebaik-baiknya dimakan mentah.

Friday, May 4, 2012

Bengkel Rapi dan membebel sikit jer


Baca dalam facebook Majalah Rapi hari tu. Depa nak buat Bengkel Rapi Fun, Fit & Gorgeous You pada 9 Jun 2012 ni kat Karangkraf Shah Alam. Dah lama memendam rasa nak join sekali. So semalam chat dengan bebehku, Emmy kot-kot dia nak temankan aku. Dah lah ajak orang, pastu suruh orang tu call pejabat Rapi tanyakan kot ada yuran kena bayar. Punyalah gadis pemalu kan? Seperti sangkaan. Kena bayar yuran rm100 seorang ye. Terus berkira-kira.


Nak pergi ke tak eh?


Walaupun gaji dah naik 13%, belanja paras-paras idung je ni. Lori nak pindah barang pun belum carik. Perjalanan tak sampai 10 minit letak sampai 300. Barang bukan banyak pun. Mahal gilerrrr dowwww... Sesapa ada lori 1 tan ke, Triton ke, Hilux ke dan se-spesis dengannya untuk angkut barang aku? Kasik murah sudah lah... harga kawan-kawan. ;)

Thursday, May 3, 2012

Penimbang

Feningggg...feningggg...

Berat badanku semakin mencanak-canak naik. Pakhal weh? Aiks, lagi mau tanya. Time mentedarah tak ingat pulak ek. Sampai ofis jam 8 dah sibuk tanya kawan nak makan apa. Nasik lemak lauk kerang, ketiaw goreng, karipap sardin, roti canai bla bla bla... Acane nak kurus? Semua bikin lemak belake. Senam lagi lah takleh harap. Hok alohhhh...bak kata Johan.



Baru beli penimbang ni kat Guardian Presint 8 last week. Dengan harapan boleh membuat kawalan berat badan secara berkala. Tapinya...orang suruh timbang seminggu sekali. Ni takkkkkk...tiap-tiap hari dok atas penimbang. Bila berat bertambah, mula salahkan penimbang cap murahan. Bila maintain, urut dada kunun berjaya walaupun makan banyak tapi berat tak naik. Bila berat kurang, terbuntang mata tak percaya pastu muka berseri-seri sebab dah berjaya kurus tanpa perlu kawal makan dan bersenam...padahal lupa nak ekjas jarum kat 0. Puiiiii...

Setakat ni berat aku kat angka 69. Aaaaaaaaa pitammmmm... @_@

Wednesday, May 2, 2012

Kacang Kude


Sedap pulak makan kacang kuda ni. Sebungkus duaringit kat kedai mamak Ali Maju Presint 18. Kalau rebus sendiri lagi puas hati kot. Tapi rajin ke aku nak merebus?

Itu je. Kbai.