Monday, August 15, 2011

Ramadhan #09 - Aku Keciwa


Semalam terasa nak melantak secara banyak-banyak sebab dapat dating di bulan puasa. So ajak si dia (ececeh) ke Tanjung Harapan bersama segunung harapan dapat melantak makanan yang diidam-idamkan.

Ingin tahu apakah makanan idaman tersebut. Mari kita saksikan di bawah ini.

Treng teng teng keteng teng...









Okeh begini lah rupa paras wajah makanan tersebut. Sejenis makanan laut bernama Siput Pahat @ Pepahat @ nama omputehnya Bamboo Shell. Masak pulak cili api. Perghhhhhh... Terliur tak? Aku terliur dowhhhh... Wawawawaaaaa...



Tapi... -_-


Ada tapinya ye sedara-sedari sekalian.



Sila jangan terpedaya.


Gambar tersebut diambil pada 2 tahun yang lepas ye. Masa tu aku bawak kawan aku, Linda melantak ke sana sempena... errr sempena apa ntah. Lupa lah pulak kan.

Kecik hatiku semalam sebab ditabur janji manis si pengambil order makanan. Kakak tu kompiden je cakap ada... skalinya sampai ke sudah bengkak perut kekenyangan bayang sipot pahat takda alangkan pulak bayang si sipot babik lagi lah takda kan. Rupa-rupanya sipot tu takda. Keciwaaaaaaa... 


Dah lah amik set Ramadhan lah kununnya tak sedap langsong. Rasanya pasal dah tukar management restoran lah ni. Dulu Restoran Makanan Laut dan Ikan Bakar Tanjung Harapan ni diuruskan oleh Lotus tapi dah tukar management Sungai Lui. Tu pasal makanan ada lain rasa sikit.




Rupa paras ikan Siakap Steam Halia aku semalam pun tak macam ni. Sedihhhh sangat. Makan pun tak habis okeh. Nampak nau lah tak menepati citarasa tekak aku ni. Aku keciwa lagikkkkk...



Si dia cakap ini last pergi makan kat sini.  Baek bos! *Nangesss* -..-"



No comments: