Wednesday, June 29, 2011

Mutiara Kata Gampeng

"Komunikasi Berkesan"





hanya mereka-mereka yang mengetahui sahaja yang memahaminya.
T____________T










Friday, June 24, 2011

Satu je ok, yang lain kelaut...


hasil tangkapan maut dari photographer baru nak belajar guna dslr. cenggini lah rupanya ye... ni je satu gambar yang aku rasa salute dengan diri sendiri. yang lain? haaa... kelauttttt... kehkehkeh

aku pakai dslr jenama olympus je. paling murah, kecik dan senang dibawak kemana-mana saja. tak kuasa nak mengendong dslr jenama bermacam-macam tu yang besar gedabak. dengan nak bawak body satu hal, lens satu hal. tu untuk business boleh lah. cam aku budak baru belajar ni kecik dan murah dah lah kan. yang penting pandai cara-cara nak tangkap. tak gitewww???

Thursday, June 23, 2011

Rolling In The Deep by Adele (with lyrics)



There's a fire starting in my heart,
Reaching a fever pitch and it's bringing me out the dark.
Finally, I can see you crystal clear,
Go ahead and sell me out and I'll lay your ship bare,
See how I'll leave with every piece of you,
Don't underestimate the things that I will do.

There's a fire starting in my heart,
Reaching a fever pitch and it's bring me out the dark.

The scars of your love remind me of us,
They keep me thinking that we almost had it all.
The scars of your love, they leave me breathless,
I can't help feeling,

We could have had it all,
Rolling in the deep,
(Tears are gonna fall, rolling in the deep)
You had my heart inside of your hand,
(You're gonna wish you never had met me)
And you played it to the beat.
(Tears are gonna fall, rolling in the deep)

Baby, I have no story to be told,
But I've heard one on you and I'm gonna make your head burn,
Think of me in the depths of your despair,
Making a home down there as mine sure won't be shared,

The scars of your love remind me of us,
(You're gonna wish you never had met me)
They keep me thinking that we almost had it all.
(Tears are gonna fall, rolling in the deep)
The scars of your love, they leave me breathless,
(You're gonna wish you never had met me)
I can't help feeling,
(Tears are gonna fall, rolling in the deep)

We could have had it all,
(You're gonna wish you never had met me)
Rolling in the deep.
(Tears are gonna fall, rolling in the deep)
You had my heart inside of your hand,
(You're gonna wish you never had met me)
And you played it to the beat.
(Tears are gonna fall, rolling in the deep)

Could have had it all,
Rolling in the deep,
You had my heart inside of your hand,
But you played it with a beating.

Throw your soul through every open door,
Count your blessings to find what you look for.
Turn my sorrow into treasured gold,
You'll pay me back in kind and reap just what you've sown.

(You're gonna wish you never had met me)
We could have had it all,
(Tears are gonna fall, rolling in the deep)
We could have had it all.
(You're gonna wish you never had met me),
It all, it all, it all.
(Tears are gonna fall, rolling in the deep)

We could have had it all,
(You're gonna wish you never had met me)
Rolling in the deep.
(Tears are gonna fall, rolling in the deep
You had my heart inside of your hand,
(You're gonna wish you never had met me)
And you played it to the beat.
(Tears are gonna fall, rolling in the deep)

Could have had it all,
(You're gonna wish you never had met me)
Rolling in the deep.
(Tears are gonna fall, rolling in the deep)
You had my heart inside of your hand,
(You're gonna wish you never had met me

But you played it,
You played it,
You played it to the beat.









p.s. baru tau Adele nyanyi lagu ni..adushhhummm T__T


Wednesday, June 22, 2011

First Day of Summer.

Visitors to Google’s website (www.google.com) were greeted with “smiling" flowers, 
with a sun depicted in the second “o" in “Google."





Google celebrated the summer solstice 
the longest day of the year 
on June 22 with this Doodle drawn by Japanese artist Takashi Murakami.



Henna


ada sesapa taktau henna tu menatang hapa?
henna adalah inai ye anoks-anoks. 
kalau masik jugak was-was, silalah bertanya kepada pakcik google sedia membantu anda.

merah kan jari-jemari kitorang? daun inai tu diblender saja. punya pemalas kan nak mengiling. janji tetap merahhhh... 

sekarang ni inai aku tinggal kat kuku je tu pun 3 jari. dah tak cantik... menyesal pulak tak inai sepuluh jari hari tu... ):




Tuesday, June 21, 2011

Tajupakalee

Lepas habis presentation kat kelas tadi perot gua jadi lapar tak tentu arah. Terus gua 'drop-by' kat sebuah kedai jual roti canai berhampiran kelas. Pelayan kedai roti canai yang berbangsa mamak ambil order gua berupa roti canai 2 keping banjir dan kopi 'o' ais. 
 
Selesai urusan nafkah perot, gua ternampak satu dua kutu main laptop dari tadi, gua syak kedai mamak ni ada menyediakan perkhidmatan wifi secara free. Sebagai customer, gua rasa ada hak untuk guna wifi kedai roti canai tersebut secara free juga. Laptop di start-up dan wifi di carik. Tetiba laptop gua prompt satu window tanya password...
 
"Dey mamak, sini kejap" Gua memanggil mamak dan melambai tangan cara macam nak tanya soklan susah-susah kat lecturer dalam kelas. 
 
"Yes boss?" 
 
"Sini wifi aper dia punya password?" 
 
"Ooo fast-wood kalu, manyak shinang.. boss masuk sana wifi...sudah ka?" pelayan kedai roti canai mengarahkan gua masuk wifi sampai ada prompt window mintak password. 
 
"Ok mamak, sekarang you bagi apa password" 
 
"Ok boss amik ni arr... saya cakap satu kali boss terus tulis sana ...dia punya fast-wood 'tajupakalee'" Style mamak tu bagi password kat gua macam nak bagi dadah, siap cakap slow kat tepi telinga. 
 
Gua pun cekal menaip di ruangan password 'tajupakalee' dalam hati bercakap jugak "Giler susah password mamak ni... tinggi bahasa digunakan. Lantas gua tekan 'OK' 
 
Ting..tong.. laptop canggih gua prompt lagi window tulis 'Password error!'. Hati gua dah start panas, mentang-mentang gua makan roti canai ajer 2 keping, takkan password pun tak leh nak bagi. Terus gua memanggil balik mamak tadi yang tengah sibuk amik order kat meja depan pulak. 
 
"Dey tambi, betol ke you punya password. Tak boleh lah!!! main-main lah you!" 
 
"Butol lah boss, sini tempat fast-wood musti 'tajupakalee'. Tak boleh tukar" 
 
"You tengok sini saya tulis arrr 'tajupakalee', sekarang saya tekan 'OK'.. haa you tengok salah lagi" Gua tengok mata mamak tu tepat-tepat sebagai tanda marah, mamak tengok mata gua sambil geleng kepala. 
 
"Boss, lain kali saya cakap satu kali you dengar baik-baik.. saya sudah cakap itu fastwood 'tajupakalee' you dengar arrr 'tajupakalee' dia punya tulis ini macam 'taju, taju, taju, taju'. You ada sekolah ka?" Celaka betol mamak ni, boleh tahan gampang ayat dia. 
 
Gua terus tekan butang 'shutdown' sambil cakap "tak per lah mamak, lain kali lah gua datang pakai lu punya wifi. Lain kali sebut betul-betul 'tujuh empat kali' boleh tak?" 


Sumber : Dicopet dari emel.


Friday, June 17, 2011

Alhamdulillah

pagi-pagi dah dikejutkan dengan berita mensenakkan sang perot. mula lah tak lalu nak makan, tak lalu nak buat kerja. nasib baik bos cuti. boleh lah jugak menghapdet belog yang dah lama ketinggalan ni.

dari pagi tadi tak putus-putus menerima panggilan telefon dari kawan-kawan. apakah?
well... result exam dah keluar okeh. haruslah semua mengelejat mentalipon sebab nak tau keputusan kawan-kawan padahal result sendiri takut nak tengok. pandai eh? dah tau kawan-kawan punya result gempak baru terhegeh-hegeh tengok result sendiri pulak dengan harapan result sendiri pon sama gempak macam result kawan-kawan. wahh ayat pon pening-pening. T__T

antara perkara yang aku suka pasal uitm ni tang ko takyah bersusah-payah nak tengok result kat student portal bagai. hanya click kat emel masing-masing tapi pastikan emel tu yang ko bagi kat uitm. done. result didepan mata sajo. sila tengok sampai muntah pon takda hal.

aku dah tengok tadi dan resultnya "ALHAMDULILLAH"... syukur banyak-banyak. paper semua lulus dan pointer naik semester ni. bolehlah malam ni tido dengan aman. besok boleh ber-hiphip horeyyyy...








Saturday, June 11, 2011

Come Run With Us!


dah sign up Run With Us Standard Chartered KL Marathon?
sapa yang belom cepat cepat sebelom terlambat...

aku dah sign up semalam.
actually untuk wakil-wakil ofis secretariat SC nak 3 orang sajo tapi sambutan tergalakkan pulak. dah kena tambah nama untuk sumbit petang semalam. dengar ceritanya ada kategori untuk orang-orang gomen. ada harapan ke hah? larian sempena hari belia yang 5km tu pon separuh jalan... eh sesuku jalan. huhu... ada hati nak berlarian 10km ni pulak. haihhh... kena praktis nih!

kita tunggu la hari kejadian nanti. dapatkah aku menamatkan larian 10km itu? nanti kita saksikan kesudahan tragedi ituuuu... chaiyokkkk!

Friday, June 10, 2011

Si Dodol

phewww... lama gila tak update belog kesayangan gua.
banyak cerita mau update tapi asal nak start menaip je ada saja benda mengkacau.
bikin hati panas... nak kena masukkan streamyx cepat-cepat kat rumah ni.
nak harapkan prepaid broadband digi tu alamatnya memang tak berupdate la nampak gayanya.

last week anak sedara sulung aku kawen.
tetttttttttttttttttttttttttt!!!!
jangan tanya soalan cepu emas... kang aku cepuk kang. huahuahua.

pasal majlis kawen tu nanti la aku cerita. bulan depan kot. hahaha.
ni aku nak cerita benda menarik bila ramai adik-beradik balik bila ada kenduri camni. memang sangat la meriah okeh. syiok pulak tiap tahun ada kenduri kompom semua balik kampong. time raya pon tak macam ni.

anak sedara aku si along amy bawak menatang peliharaan dia. memasing teruja dan tergeli sebenarnya masa mula-mula menatang ni datang. selalu tengok je ni dapat pegang. meremang bebulu rasanya. aku takda la takut or geli pon. (ayat cover)




ni la dia si DODOL, seekor iguana yang berharga lima-ratus-henget. kalo aku la kan toksah la nak beli menatang ni dengan harga camtu. habis duit gaji gua... T____T