Saturday, January 8, 2011

Maksud sebenar status 'Open Relationship' di Facebook.

ramai antara kita yang meletakkan Open Relationship sebagai status tapi berapa ramai yang tahu maksud sebenar status itu?

dipetik daripada Wikipedia.

An open relationship is a relationship in which the people involved agree that they want to be together, but in which romantic or sexual relationships with additional people are accepted, permitted or tolerated.

yang bermaksud,

Open Relationship ialah sebuah hubungan di mana mereka yang terlibat setuju yang mereka mahu bersama, tapi di mana hubungan romantis dan seksual dengan kehadiran orang lain diterima, dibenarkan dan ditoleransi.

maka dalam erti kata lain, orang yang meletakkan Open Relationship sebagai status mereka tidak kisah melakukan hubungan seksual dengan sesiapa pun, maka amat menyedihkan apabila umat Islam sendiri menggunakan status ini.


sumber : The ONLine Blog.
 
 
 
p.s. letak status single or blank (kosong) kan je senang. o_0

10 comments:

e~where said...

ish3.... naseb baek status i kat fb "single" hehehe

AesyaZealous said...

wow..yeke..thanks 4 da info

siti faridah harun (nama penuh tu) said...

fuh ! what the fu....... hehe,, sy xde buat status papepun,, huhu

zEri sAfEerA said...

hehe :D pernah tahu pasal isu ni. tp boleh gak kalo nk bc ni

http://theotherkhairul.blogspot.com/2010/12/soalan-soalan-menarik-di-formspring.html

nub said...

wooh..bahaya tuhh..


ahha

Leyaa said...

OHHHHHHHHHH *panjang pulak haha .
now baru tahu . nasib baik tak pernah buat . but main LIKE jea if user lain buat status tu . haha .
thanks sharing :D

Puteri Ketenangan^^ said...

ooo,,thanks~ info baru ni..

kbnyakan ada antara kita xth pn.. :)
nk share utk wt link skali blh?

nkara said...

puteri ketenangan,
boleh2..share la..hehe

Sofia Aimd said...

saye bengang btul org letak status ni tau.. dorang bukan tau pe maksudnye, pakai letak je..

EMMYMAZLI said...

yat.. apa status aku ekk??? wakakakakak