Friday, November 26, 2010

Veranganku musnah.


baru verangan nak bermata kaler-kaler... alih-alih barang tak sampai-sampai.

sebelom balik raya haji hari tu, aku ada order color lens secara online. tengah banyak duit la katakan. semua benda rasa macam nak beli kan.. ce cuba dah takde kang... pandai pulak lah kau nak berpuasa sunat. padahal nak cover nak makan duit takda. kuikuikui...


time tu tengah promotion 4 pasang seratus henget. kalau sepasang 26henget. ingat nak untung lah kununnyeee.. terus order 4 pasang hokeee... budak ni kata barang kena order dulu dari korea and maybe sampai malaysia around 11 - 19hb. aku pulak time tu sedih lah jugak sebab dah verangan nak melaram di pagi raya haji kang. padahal pagi raya menghadap tv sambil cicah lemang dengan rendang. hampeh saje...


                                      
semua pics di atas, aku amik dalam fb minah tu...


kaler sama je ek? saja nak ambil kaler yang safety, brown and grey sajo. baru nak test kunun-kununnya. kalau mata takda infection baru lah boleh beli banyak-banyak lagi. ;p

ingatkan lepas balik cuti raya tu barang dah sampai. tapi ngak ado... ishhhh aku dah terpikir, kena tipu ke ni? pagi tu time ondaway ke opis bukak radio hot fm tengah discuss pasal "sekurang-kurangnya rm300,000 sebulan orang kena tipu dalam urus niaga online". mak aihhhh... adakah?

aku dah kontek dia dalam fb semalam. dia kata barang untuk jenis aprillover ni ada masalah untuk sampai ke malaysia sebab dia order benda ni kat korea. dia tengah usaha untuk setelkan masalah ni secepat mungkin dan suruh para customers yang dah berhangen ni sabarrrrr... uh iye lah tuuuu... ntah betol ntah tidak lah yang minah ni cakap. kita tunggu je lah sampai hujung bulan ni. hagak-hagak tak dapat kang memang nak kena kuntau lah minah ni. jangan minah  ni deactivated fb dia sudahhhh...

baru verangan nak melaram pegi kawen si Sarah minggu depan. hurmmmm.... ):

10 comments:

kobEj0rdan~ said...

den x suko la pakai kontek lens
nati org xleh bezekan den ngn farid kamil.hehe:P

kelana fana said...

biz online skng ni mcm2 kes dgr.. but ltk pd +ve side, mgkn brg yg di oder tu on der way agknya..

misyamissyou said...

uh..housemate de gak beli lens dr fb..tp alhamdulillah la smpai..

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

jauh bebenor haa dr korea . kat malaysia pun ade. hihi. knape x bli kat sini je ?

hamzah ian said...

cantiknya orang korea.. waaaaaa

NOOR FATIN said...

takot jugak beli barangan online. ada sesetengah je bleh pcaya..wuu

tiqaa said...

aha itu lah. kena berani amek risiko. pstt, nak beli lense mintak i okeh? lalala. tetibe nak promote ;p

tiqaa said...

aha itu lah. kena berani amek risiko. pstt, nak beli lense mintak i okeh? lalala. tetibe nak promote ;p

nkara said...

sampai skang lens tak sampai lagi... ):

qistinasafiah said...

Kesian Aunty, dah dapat lens tu?