Monday, November 29, 2010

Lawatan ke Menara Taming Sari

tajuk macam lawatan budak-budak sekolah kan? padahal lawatan mak budak, bapak budak, makcik dan anak-anaknya. kahkahkah. ok tak lawak. phew! *sambil picit kepala. maybe power konteklens dah bertambah*

jumaat malam tunggu Kakina kat tepi highway saja. toksah suruh dia ambil kat rumah. kompom sesat. so tunggu tepi highway dekat CALTEX sebelum exit HICOM menuju ke selatan lagi senang.




besoknya (sabtu) Abg Ajeap dan Kakeya ajak jalan-jalan town Melaka. nak pegi Eye of Melaka Malaysia sudah takda. dengar cerita kos penyelenggaraan terlampau mahal. kerajaan Melaka dengar khabarnya nak beli Ferris wheel dari China pulak. betul kah orang Melaka? *orang bukan Melaka pun boleh jawap jugak*





setelah bersesak dan bersesat, akhirnya sampai juga ke destinasi.
menara pandang setinggi 110 meter dan berputar 360 darjah yang terletak di Bandar Hilir, Melaka bersebelahan Dataran Pahlawan.
punya la teruja sampai terlupa nak snap the whole menara. ): tapi takpa, pakcik google sedia membantu anda. sila tengok sini.






tiket boleh didapati dengan harga RM 20 (dewasa), RM 10 (kanak-kanak) dan RM17 (warga emas). bagi warganegara Malaysia boleh hulurkan MyKad anda untuk mendapatkan potongan separuh harga. (:




dont worry! boleh tangkap gambar dalam Taming Sari. takda siapa nak marah. cuma jaga keselamatan diri bila menara jenis Gyro yang pertama di Malaysia berteknologi Switzerland ini mahu berputar. nanti anda terpelanting pening.




geram dengan budak comel (errr...yang kecik tu) yang garang dan cememeh (kuat nangis).

pagi tadi dah makan nasi goreng, tapi beli nasi tomato pulak. errr... (*_*)

13 comments:

Cempakamelati said...

Ooo kat Bandar Hilir Melaka ya...saya dah pergi ngan keluarga tahun lepas.

apek poyo said...

pehh..jln² melako tak koba kek den...den bole jadi pemandu pelancong...ekekeek

nazirulhazwan~ said...

KLCC da naik da??:P
best woo nek sky bridge:P

zazaw said...

wahaha ..
zazaw nama jer dah duduk melaka lamee
manara taming sari pun tak naik lagiii

kelana fana said...

tentu cantek pmdgan kat atas..

Dilema Si Tangan Basah said...

hihi. mcm bes jer. :)

dya adriza said...

seronoknya ^^ da lama x naik tempat tinggi2 nih..

nway salam perkenalan ^^

NOOR FATIN said...

xpenah pegi lagi..huhu

mrs Gee :) said...

best nye g jenjalan.. ish bile laa nk cuti pnjg on vacation gak nih.. syik bz manjang..

nora said...

nk ikut gakkkkkkkkkkkkkkk

CiK QiQi said...

hehehe..qiqi tgk je mnara ni wpon brape kalip..mls nk nek..sme hrga ngn nek mnara kl..keh33333333

+dieabella+ said...

sy org melake pon xpenah naek lagi..hehe

nkara said...

wahh...
org2 melaka byk blom naik nih. nak kena babab nih! hahaha

bese la tu..slalu memang org luar melaka yang suka benda2 camnih...