Wednesday, November 24, 2010

Ice Room Bandar Baru Bangi.

selepas habis Diabetes Walk dan uruskan si Budak Besi, kami menterjah lokasi comel berkaler green apple ini. congrats to Kak Green Apple kerana selamat melahirkan baby Lion (Rayyan) beberapa minggu yang lepas (eh tetiba). 




 
baru aku tau Ice Room ni ada banyak outlets. kat Shah Alam - UiTM pon ada? camno boleh taktau ni? haihhh... sesapa yang dok area BBB tu, yang nak pegi tu, ice room ni berhadapan dengan Brother's ye cik kak. sebelah ice room aku lupa kedai apa. so pandai-pandai la korang carik ye. aku ni bukan reti sangat area Bangi ni. sipi-sipi boleh la...



muka teruja.
serius tempat ni COMEL sangattttt... patutnya tangkap wall belakang tu. (sambil jeling kat Erkies si tukang tangkap gambar). 


good food and fun.
tang good food tu aku belom try lagi tapiiii...bab fun, memang fun. rasa cam comel je mentangkap gambar secara suka-hati-macam-bapak-saya-punya-kedai. time ni customer tak ramai, so semua area kami terjah.



cecat kah? eh tak.
mahu promot tapi takda bayaran. nak privasi boleh duduk sini ye cik kak.



cafe world?
saya sudah level 82... kekekeke



macam-macam ada. top selling dia punye ice cream. perghhhh... terbaek hooo...
nanti nak celebrate besdei Dahling kat sini la. pstttt ni rahsia tau... hikhikhik (geediksnyeee)




area tingkat atas. open area. agak serabut, maybe dorang belom kemas lagi kot. erkies cakap malam-malam tingkat atas ni bukak.



kombinasi ais kisaran ala Itali dan buah-buahan semulajadi yang sungguh lazat...
kami order fresh mango cube snow ice dan mixed fruits snow ice. yummy!





penuh perahsaannnnn...
tetiba si Ary terselit. cesss... aku dah suruh dah dia jangan menselit. kang kena marah kang... HOHOHO




Erkies yang dah 2 kali datang sini, tapi baru ni nak bagitau. nak kena niiii... nasib baek dia dah terkena sumpahan mandrem aku, so terima kasih kerana belanja kami. free... memang lagi sedappppp!



JJCM sudah datang sini.
bestnya jadik Serina kan? boleh makan sedap-sedap, banyak-banyak... gemok-gemok. HIKHIKHIK



sebelom balik sempat tapau fresh mango cube snow ice untuk di bawak balik. makan bersama-sama mak, ayah dan adik yang nak datang umah hari tu. lastnya, adik je habiskan sorang-sorang. cisss punye adik!

16 comments:

Vintage Rose said...

eh eh..ade kt uitm, s.alam? biar betol?
x tahu pon..hihi

little cart00n said...

bestnya!!
nk sikit ais krim!heheh

Amirrah Zawani said...

mcm menarik je.. nk try lah nti :)

Sophia Rani said...

look great huh!!! :)

afiqah said...

Kat prot dickson pun ade if Im not mistaken :)

Aqila Safuan said...

saya selalu nampak kat bbb nihhh.tapi tak pernah pegi punn;; ")))

aresaliyana said...

perh,,, melelh air liur tgok ais krim...nk...

nkara said...

@vintage rose,
lokasi belom lagi dapek dikesan.. ;p
ntah mane gamaknye ice room shah alam tu ntah...


@little cartoon,
jilat skrin je la..hahaha


@mirra,
try..jgn tak try.. best wooo...

nkara said...

@sophia,
taste pon great jugek...hehe

@afiqah,
agaknye la...cube la try carik..yummy tauuu...

@aqila,
lepas ni singgah pulak hokey...best woooo...

@aresaliyana,
heppp...lap lap ayo lio tu..keke

cendoi manis said...

ooiiittt...duta iceroom ke?...abeh semua ceruk ko promote...heeee~.....

Sumijelly said...

oit....tak ajak pun....
aku kan duk bangi.......waaaa..........

ko ni, kalu dtg bangi, calling2 la wei.....


http://sumijelly.com

nkara said...

@cendoi manis,
mane la tau lepaih ni kot-kot tv3 nak amik aku jadi duta jjcm ganti serina..kehkehkeh


@sumijelly,
aku terlupes ar...
okeh okeh..lenkali aku ajak punye..dun wori okeh...

Cikgu Fikri said...

Ha?
kt bandar bru bangi?
seksyen braper ek?
xprnah nmpak pown....

nkara said...

alamak tang seksyen bape tu yang failed skit bro..
cari je kedai kaler green apple berhadapan kedai aksesori kete Brother's...

(membantu tak?)

qistinasafiah said...

nampak menarik...saya mesti cuba! :D

qaYy said...

ice room yang kat shah alam tu katne erk?