Wednesday, June 9, 2010

rockers to be

hello, hello... test, test... tulen bangggg

huaaaa... tekak pedih. batuk-batuk. nak cakap pun malu. rockers u... sobs

tekak dari semalam dah sakit. tapi rileks je. ingatkan sebab kurang minum air. time lunch semalam ema belanja cendol. pagi tadi nasi lemak pulak. wahhh... sejak nak pergi ni makin pemurah. kenyang tapiiii... diet hancussssss!

semalam balik awal. dahling ajak dating. jarang eh susah gila nak dating lepas waktu kerja. rasa tak pecoyo. dahling teringin nak makan western. tapi nak makan area dekat je. oh! bahaya la... so survey SR Presint 15 dulu. penuh. ramai orang sebab tempat kecik sangat. terpaksa pegi Alamanda jugak. adeh... mesti jumpa orang opis. abaikan... dating punya hal. takpe!

so pergi SR makan western foods. haram tak ingat apa menu kami makan. tapi more into fish lah. aku makan dowry, dahling makan... ntah. lupa. tapi ikan jugak ada cheese. muak gila. dahling minum twinnings tea and frosty orange juice for me. dahling cakap menu kurang sedap. aku? (atas pinggan licin). hehe.

pastu buat pusingan setiap kedai.

yat : yang, mata orang tak nampak la... pedih.
dahling : nape? gi la check jap.
yat : kalo check kena beli contact lens skali...
dahling : ha... beli je lah.

ok taktik berjaya. cepat-cepat pegi Menara Optometry (depan MPH) nak check mata. Optometrists amat peramah. before check kena rest dulu 15min sebab aku pakai contact lens. then time check sempat jugak tanya kenapa bijik aku makin merah. so her advise. aku kena rest seminggu tanpa pakai contact lens. contact lens pakai jangan lebih 8hours. takut ada infections. omg. takut... tapi tak suka pakai spek. tak cun. hahaha.

result, power mata aku naik o.5. dari 4.25 naik ke 4.75. tahap nak buta dah ni. so ada advise lain macamana nak kurangkan power tak? power rabun lah bukan power tot tot... (:

pastu balik rumah. dahling dah penat.

yat : yanggg... mana polish yang kata nak bagi tu?
dahling : ada kat bonet.
yat : (buat muka kesian)
dahling : meh saya tengok.

yey! so dahling tengok my kereta yang ada tompok-tompok atas bumbung. hasil dari titisan air cat kat parking rumah. time cuci kereta hari tu dah suruh macha tu polish, tapi banyak songeh. malas lah tu. ishhh. dahling pun try polish. aku tukang tengok je. hehe. polish punya polish tak mau jugak hilang. try kikis pakai duit syiling. eh berjaya pulak. so aku kikis pakai syiling limaplohsen, dahling pakai kunci kereta dia. finally, semua tompok cat putih tersebut hilang. thanks dahling!

uhuk uhuk huk huk huk... (batuk)

malam ni nak tengok movie Lagenda Budak Setan dengan opismates. sempena hari terakhir nak berjimba dengan ema dan linda. lepas ni dorang pindah pdrm kangar. we'll miss u... sedih. ):

nak sambung batuk. tatah.

3 comments:

erkies said...

berjimba tu.. apekah?

p/s: post tahap gediks tip top, 5 bintang.

✿nkara✿ said...

dah agak dah mesti ada respon gediks. (:

berjimba = melompat-lompat (err...)

mzlinda said...

miss u tooo....