Saturday, June 26, 2010

mulut longkang

bermula hari ini sehingga 5 hari akan datang, aku akan berada di JPS Ampang. dah lama tak jadi handle kursus tetiba nama naik pulak. aku on je. dekat jauh asal dapat claim ot, sure tak tolak. lagipun kena cari duit banyak-banyak nak bayar yuran semester baru ni. semua pakai duit sendiri. pandai-pandai lah nak hidup...

sebelum aku datang sini, memang aku dah dengar macam-macam cerita tak sihat pasal hostel kat jps ni. cerita tak sihat tu macam cerita hantu lah jugak. rata-rata cerita sama je. tiap-tiap malam akan ada bunyi orang mandi dalam bilik air. dalam pukul 4 pagi dah dengar orang mandi. agaknya benda alah tu rajin bangun pagi kot. so paham-paham je lah, jangan ko tido sampai subuh gajah baru nak bangun. respek sketttt...

aku sampai tadi pukul 9, terus masuk dewan. ada seko mamat ni. aku panggil seko bersebab. sila baca sampai habis. start aku sampai sampai ke pukul 11 pagi tadi asyik lah nak menakutkan aku. asyik bebeno la bercerita pasal si antu ni lah... si antu tu lah... si antu tu mandi lah... si antu tu kacau lah... ok aku buat dekk je. bukan lah aku belagak berani. tidakkkk sama sekali okkk... tapi aku malas nak amik port sebabnya aku jugak lah yang kena menghadapi 5 malam kat sini sorang-sorang. aku dah lah takde sharing partner. memang cih lah bai lah ko nak takut-takutkan aku kan?

selama 2 jam tu aku layan je cerita seram si mamat ni. dia pun makin aku menumpukan perhatian, makin lah galak pulakkkk... memang siol. lagi satu si mamat ni dulu panggil aku kakak ok. sebab aku lagi tua dari dia. so aku lagi suka, at least dia ada sense of respect kat orang tua macam aku ni. tapi bila dah lama sikit, agaknya dah naik otai kan... so takde kakak-kakak dah. panggil nama sahaja. ok aku layan jugak. sebab malas lah kan. si mamat ni lelaki, mungkin dia rasa tak rock kot panggil kakak pada aku yang cun ni... (aku cakap mungkin. tak sure lagi) (:

sambil dia bercerita kisah seram tu, dia dok sebelah aku. sambil tu tangan picit-piciy henpon. pastu saja letak depan aku. saja di sini sebabnya memang obvious sangat macam dia nak aku tegur gambar kat skrin henpon dia. 2-3 kali jugak lah. picit-picit..letak depan aku. ok aku pun tegur.

aku : eh ni gedik (bukan nama sebenar) kan?
mamat : aah...
aku : ko kapel ngan dia ke?
mamat : aah..well... (buat muka belagak)
aku : gila pantas ko...
mamat : ye lah, kena la pantas. bukan macam ko umo dah tua. bf takde. bile nak kawen ntah..bla bla bla bla
aku : ......

babik okkk!!!
aku sound dia balik.

aku : eh pehal plak ko ni? lantak aku lah nak kawen ke tanak ke... mulut rupa cih bai lah kooo...&%$#@*
mamat : ......

aku dah rasa macam terketar-ketar tahan marah ni. nasib baik kursus tengah jalan. kalau tak mau aku jadik hantu kejap tu jugak. mamat ni pun wrong time lah nak bergurau senda dengan orang yang tengah naik bendera jepun ni. memang kena renjatan pms lah kan. terus aku tak bercakap langsung dengan dia sampai dia balik pukul 11.30 pagi tadi.

bukan lah aku tak tahan bergurau, tapi agak-agak lah dikkk... akak gurau-gurau jugak. tapi gurauan tu biar lah tepat dan kena dengan masanya. ko tu baru nak hidup. keje pun tak confirm lagi. ko ingat muka ko hensem sangat ke nak sound-sound aku?

tapi dik... aku marah kejap je. aku maafkan, tapi nak lupakan... eh sori ye. wa ingat sampai mati.

7 comments:

erkies said...

rabster (bukan nama sebenar) : sabar ye.
cik yat (disunting dari nama sebenar) : baiklah.
kamal (nama sebenar) : ye.
ema (nama samaran) : ade aku kisah?
ary (nama glamer) : ............. (isi tempat kosong sendiri)

~ eMaSuSiLa ~ said...

sapekah yg dimaksudkan? urusetia ke bebudaknya? kalau bebudaknya, bdk nre ke jps? kalau nre, sape? sebab dorang ni batch saya.. (sori, i banyak bunyik plak.. hehehe..)

~ eMaSuSiLa ~ said...

adakah nama dia mempunyai 5 huruf? jeng.. jeng.. jeng..

erkies said...

aaaaaaaaaaaaa.. knp ema tau aku taktau?

~ eMaSuSiLa ~ said...

i have supa power.. i can read cik yatt's mind.. hehe..

org yg nama dia ***** memang x blh pkai suma.. aku baru je lps kena minggu lps kan..

erkies said...

sape? hafiz? ramli? amril? fitri? zamri? aaaa..

kapel ngan budak bermula huruf? a? s? y? h?

✿nkara✿ said...

pandai2 ko pikir erkies...huhu
jgn arap aku nak bergurau senda ngan dia dah.