Sunday, May 16, 2010

teacher's day

hepi teacher's day kepada cikgu-cikgu tadika kemas changkat rambai, cikgu-cikgu sekolah rendah balun bidai, cikgu-cikgu sekolah menengah dato' seri maharaja lela, cikgu-cikgu sekolah teknik seri manjung dan cikgu-cikgu uitm (lecturer pun kire cikgu gak la kan).

tak lupe jugak pada kengkawan yang telah menjadi cikgu. selamat mengajar dan berkhidmat untuk bangsa dan negara. (amik ko ayat skema)


pesanan pada bakal-bakal cikgu (see who talkinggg...),
berkhidmat dengan penuh ikhlas. jangan sebab nak senang dapat keje kita tends to apply nak jadik cikgu. ingat senang ke nak ngajor orang? budak-budak dulu (contoh tunjuk diri sendiri) walaupon nakal still lagi hormat kat cikgu. walaupon kena marah ke, kena lempang ke.. stand still je. takde la nak buat serangan balas macam calarkan kete ke. see u in court ke. takde okkk. but nowwww... salah sket je dah kena saman. mak bapak pon sbok skali. dulu ade bapak ko datang skolah serang cikgu? takde de... oh ada gak la setengah orang sebab bapak dia termakan hasutan anak ngok dorang. banyak cabaran nak jadik cikgu zaman skang ni. tu pasal aku kureng berminat nak jadik cikgu. alasan tak dapek macam ni la. huhu. but mane tau lepas nih terbukak ati nak jadik pengajar plak. we see later ok.

hepi teacher's day to all teacher in the world!





No comments: