Friday, May 7, 2010

hitam dan putih

tergelak. tersengih. macam orang biol.
baru tau betapa syoknye berfbooking nih.
dapat kawan baru. dapat kawan lama yang dah bertahun-tahun ilang kabar berita. paling best dapat tengok gambar time skolah. gila malu dol...


cuba carik mane aku?

dapat tak?
tak nampak?

sahhh... mata anda belom rabun lagi.
aku takde pon dalam ini gambar.
ntah kemana aku time nih. ke aku tukang tangkap gambar?
yang ada dalam gambar dalam nih dari kiri : reha (dulu aku panggil nor), yan (skang seopis ngan aku), aemy (teacher), pojie (tatau mana menghilang, dengar citer dok penang), jijah (abang dia ensem woo..), nojie (dah beranak dua). depan plak : kiah (cikgu gak dengar citer) ngan simah (cikgu addmaths). ramai kawan-kawan aku jadik cikgu rupenye. dulu sket punye biut nak pegi skolah. bagus. bagus. hehe.

time nih kitorang form 1 kat smdsml kampong gajah. form 1 je dah kena masuk hostel. sebabnye kampong aku jauh dari skolah. kalo nak berulang takde bas pun. pastu geng sekampong pun masuk hostel. nak tanak kena masuk hostel gak.

macam-macam kenangan ada time dok hostel ni. salah satunya macam dalam gambar ni lah. penghuni asrama hanya boleh pakai tudung kaler hitam dan putih je. kaler lain tak boleh. aku pon tatau kenapa ada peraturan camni? agaknye tanak kitorang lagi menserlah dari cikgu kot especially penyelia asrama cikgu rozie. huhu.

waaa... rindunya kehidupan zaman remaja (skang pon remaja jugak ok).
balik kampong besok nak kelebet album lame.
nak carik gambar zaman kanak-kanak plak.
tak sabarnyeee...

No comments: