Tuesday, March 30, 2010

kembara taman putrajaya 2010


15 hadiah Cabutan Bertuah mesti dimenangi. Pelbagai hadiah menarik disediakan. Hadiah pertandingan wang tunai RM 9 ,000 menjadi rebutan!


Kembara Taman Putrajaya 2010 adalah anjuran Jabatan Landskap & Taman Perbadanan Putrajaya KTP 2010 akan diadakan pada hari Ahad, 10 April 2010 dan upacara ”Flag-off” akan bermula pada jam 8.45 pagi di Padang Semarak, Taman Wetland Putrajaya.


Sesi Pendaftaran & Taklimat

Sesi ini akan diadakan pada 10 April (Ahad) bertempat di Padang Semarak, Taman Wetland Putrjaya, Presint 13,Putrajaya bermula tepat jam 8.30 pagi. Peserta akan dimaklumkan tentang maklumat dan format KTP 2010 semasa sesi ini berlangsung.

Borang yang telah siap diisi hendaklah dihantar kepadaTaman Wetland Putrajaya, Presint 13, Putrajaya sebelum atau pada 9hb April 2010. Sila sertakan penyata bank bagi tujuan bukti pembayaran manakala bagi pembayaran tunai bolehlah dibuat di kaunter Taman Wetland Putrajaya atau di Pusat Rekreasi Air, Taman Wetland Putrajaya.


Bayaran Penyertaan:

Kategori Bermotosikal (RM 50.00 permotosikal ,2 Ahli)

Kategori Berkereta (RM150.00 Perkereta , 3- 4 Ahli)


HADIAH KEMBARA TAMAN PUTRAJAYA 2010

Pemenang

Kategori Kereta
(RM)

Kategori Motosikal
(RM)

Pertama

2,000.00+ ( Piala + Hadiah iringan)

1,000.00 ( Piala + Hadiah iringan)

Ke Dua

1,000.00 +(Hadiah iringan)

500.00 +(Hadiah iringan)

Ke Tiga

600.00 +(Hadiah iringan)

300.00 +(Hadiah iringan)

Ke 4-10

200.00 setiap satu

100.00 setiap satu


Pertanyaan dan Borang Penyertaan:

Taman Wetland Putrajaya (03-88731364 / 03-88730948)

e-mail:putrajayawetland@gmail.com

Pusat Rekreasi Air Taman Wetland (03-88877773)

e-mail: putrajayawetland@gmail.com

LAMAN WEB : www.ppj.gov.my

Tarikh tutup penyertaan adalah pada 9hb April 2010




CEPAT DAFTAR SEGERA!

JANGAN BERLENGAH LAGI!

JUMLAH PENYERTAAN TERHAD!

Monday, March 29, 2010

today's my birthday

upacara mempotong kek secara advance hari jumaat lepas.

terima kasih kepada family tersayang, insan tersayang dan kawan-kawan tersayang atas doa dan ucapan yang tak putus-putus. eceh.
sungguh menharukan hati saya.

kepada yang asik-asik suruh aku cepat kawen tu, sila doa secara banyak ok. lebih patplohpat juta kali pon takpe. lagi cepat makbul. hehe.

29 mac 2010
hepi besday to me!

Saturday, March 27, 2010

Earth Hour 2010


see your world in a whole new light!

Thursday, March 25, 2010

an evening in putrajaya

last sunday, lepas kelas terus gegas ke putrajaya untuk buat shooting dialog mandarin. hectic ya amat. selagi tak start exam, every weekends now asyik ada test je. final test untuk bel dengan mandarin next week dah start. lepas ni takda dah paper bel dan mandarin. ok bagus.

sementara nak menunggu cik mai (kes tak sedar diri ngaku bujang) dengan adiknya, zunika fairuz suzanna (gila panjang nama dia), kitorang melepak kat depan palace of justice.

today's sarah birthday. happy birthday beb! ko dah tua! (aku pon)
kitorang nih sebaya dan mengshare bulan yang sama. next week, 29th birthday aku plak.
siaran ulangan : ada sesapa nak buat surprise tak? boleh aku praktis terkejut dari sekarang.

dah lama aku berangan nak bergambar kat sini. dah 4 tahun ok. padahal opis aku sebelah je. tiap bulan lalu situ sebab nak cucuk dinding meibeng.

twin wink wink.
aku memang suka mentiruselvam kasut dengan si sarah ni.
murah gila ok. beli sepasang rm29.90, belian ke-2 hanya 8plohsen. macamana gila tak?
sok nak balik kampong nak carik kasut lagi. hanya ada di giant, telok intan saja.

lepas mentunggu adik-beradik tidak seiras hampir setengah jam, maka shooting pon bermula.
scene kat tempat fav. dulu masa mandarin 1, aku ngan sarah dah shooting kat situ. so nak jadik penyebab mahu lulus with flying colors maka scene disitu skali lagi dipilih.

tengah dok kat jambatan untuk scene teruja-dengan-pemandangan-di-putrajaya, tetiba ada mamat padang pasir datang. time tu la plak nak nyebok tangkap gambar. bikin hati panas.

adegan sebelom scene seterusnya.
camni agaknya perahsaan pelakon-pelakon ek. penat gila. ni baru shooting dialog mandarin je. dialog pon ada la seploh ayat sorang. tu pon dah berkali-kali cut. memang takde potensi menjadi pelakon betol.

ini bukan scene shooting ok. ini betol-betol punya dahaga.
patut la cina banyak minum air, memang haus gila tekak la lepas cakap mandarin. pukul 6 gak kitorang habis shooting. thanks to encik mj sebab belanja air. segan aku bila dia ada. hehe.

habis shooting, photoshoot lak. hehe.
gambar bersama-sama pelakon. lepas ni takda dah kelas sama si zu. dia budak mass comm.
kira nih kelas terakhir kami bersama. sedih skit. uhuk uhuk. (tersedak)

shoot paling aku suke. bajet cam artis la kunun. tapi bab saiz failed!
time nih tengah bertahan kena attack dengan semut. walaupon gatal, nak jadik artis kena sanggup menhadapi semua tu. ye la sangatttt.

settle semua, hujan pon mau turun.
ape lagi? balik laaaaaaa...


p/s : thanks to our cameraman, along (bf sarah)

Wednesday, March 24, 2010

Junior

semalam encik mj telah mengemelkan gambar-gambar ini.


huh macam kiki.
adakah iniiiiiiiiii....???

anak kucing tersebut telah disaspek sebagai anak si kiki.
adakah ianya benerrrr (tiada penyalahgunaan ayat disitu)
cuba tengok.

bulu kiki agak kembang dari bulu kiki junior.
kalo bener ini adalah anak si kiki maka hilanglah segala prasangka buruk aku mengenai kehilangan kiki.
harapnya kiki masih hidup dan bahagia disisi keluarga tersayang.

ah sayu la plak. untuk gambar kiki dewasa sila klik sini.

world water day 2010


The Malaysian International Hydrological Programme (UNESCO-IHP Malaysia), in cooperation with the Ministry of Natural Resources and Environment (NRE), the Ministry of Energy, Green Technology and Water (KeTTHA), and in collaboration with the Malaysian National Commission for UNESCO (NatCom), Department of Irrigation and Drainage Malaysia (DID Malaysia) and other federal and state agencies will be celebrating World Water Day on 27 March 2010 in Muar, Johor Malaysia.

The launch ceremony will be held at Tanjong Emas Recreational Park, Muar Johor and will be officiated by YAB Tan Sri Dato' Haji Muhyiddin Mohd Yassin Deputy Prime Minister, on the 27 March 2010 .

The theme for World Water Day 2009 is “Communicating Water Quality Challenges And Opportunities” with the slogan "Clean Water For a Healthy World". The World Water Day 2010 celebration and its activities are envisaged to raise awareness about sustaining healthy ecosystems and human well-being through addressing the increasing water quality challenges in water management as well as raising the profile of water quality by encouraging governments, organizations, communities, and individuals around the world to actively engage in proactively addressing water quality issues and challenges in pollution prevention, clean up and restoration.

Among the jointly organized activities throughout the celebration of WWD 2010 are National Exhibition, Conference on Hydrology and Environment , Higher Learning Institute Best Hydrology and Water Resources Thesis Award, Coloring & Drawing Competition, Young Leadership Camp, National Essay Competition, Open Day for Water Treatment Plant, Media Talks Shows, Radio Quiz Program, Water Sensitive Urban Design Workshop, Flood Forecasting Study Seminar, Scavenger Hunt, International Symposium on Harmonising Environmental Considerations with Sustainable Development Potential of River Basins, Water Talk Shows and World Water Day Expo.

For more details, please contact the organizing secretariat at: ihp@water.gov.my or visit us at www.nre.com.my


Clean Water For A Healthy World!



Tuesday, March 23, 2010

Come celebrate Earth Hour at University of Malaya

earth-hour-2010.jpg During Earth Hour, millions of individuals and organizations will turn off their lights for one hour, demonstrating that by working together, we can all make a difference in the fight against climate change. Again this year, University of Malaya will join hands with various other organizations in this wonderful moment of solidarity.

However, in addition to what the University haas done in 2009, they are including more activities throughout the day this year to make it a more participative and meaningful event. The event is open to all members of the UM community and the public.

Following is a brief summary of the UM EARTH HOUR 2010 programme:

(1) UM CAR-BOOT SALE (jointly organized/sponsored by UMCARES, UM UNESCO CLUB and PUSMAL UM, with contributions by Tupperware)

Time: 1000 - 1700

Venue: DTC compound

Description: Join us in promoting the culture of RE-USE, while building relationship with different sections of the community! Grab these opportunity to support the carbooteers and buy re-usable items at really low prices while contributing to Mother Earth. If you are interested to be a carbooteer, please contact Lili at lilifariza86@yahoo.comThis e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it or call 0163539392.

(2) SCREENING OF THE MOVIE “AGE OF STUPID” (organized by UMCARES and EcoKnights, fully sponsored by British Council)

Time: 1400 – 1700

Venue: Dewan Kuliah Cempaka, Science Faculty

ecoknights-logo.jpg Description: This is a must watch movie, an eye-opener to environmental issues especially those related to Climate Change. “The Age of Stupid” is a 2009 British drama-documentary-animation hybrid which stars Pete Postlethwaite as a man living alone in the devastated world of 2055, watching archive footage from the mid-to-late 2000s and asking "Why didn't we stop climate change when we had the chance?". The filming of the movie will be followed by a joint-discussion by the Director of UM Climate Change Centre, Prof. Dr. Khairulmaini Osman Salleh and a representative by British Council, moderated by Yasmin Ras from EcoKnights. Light refreshment will be served. Seats are limited for the first 250 participants only. You may register early by sending an e-mail to confirm your attendance to umcares@um.edu.myThis e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it or call 03-7967 3400.

(3) LIGHTS OFF!! (organized/sponsored by UMCARES and UM UNESCO CLUB, with contributions by British Council)

Time: 2000 - 2200

Venue: DTC

Description: Don’t miss out the great opportunity to be a part of this world-wide LIGHTS-OFF event!! Some of the activities during event include:

  • An inspirational environmental address by Matthias Gelber on the topic of “A life filled with Earth Hours!!!” (Matthias is a green entrepreneur and a recipient of the 2008 Greenest Person on the Planet Award)
  • Lighting of candles, as a symbol of hope and reflection for the environment.
  • Releasing of white pigeons, as a symbol of peace and freedom for the environment.
  • Singing of environmental songs, as a symbol of solidarity and passion to act for the environment.

The first 300 participants of the LIGHTS OFF!! Event would be given away free satchets of BioHome - 100% plant base and biodegradable dish washing liquid.

NOTE: Campus Bus Service would be provided to fetch and also send back students to their respective Residential Colleges for this event.

For further details, please contact:

um.png

E-mail: umcares@um.edu.myThis e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it

Tel: 03-7967 3400/0129053684

Friday, March 19, 2010

putrajaya hot air balloon

These events / activities include but are not limited to:

1. Tethered hot air balloon rides.
  • 5 hot air balloons for tethered rides for the public.
  • Operating hours from 8am - 11am and 6pm - 9pm.
  • Tickets: RM10 for adults and RM5 for children.
2. Para-motors / para-glider show.

3. Remote control aircraft flying display.

4. Kite flying.

5. Helicopter rides.
  • Operating hours: Saturday and Sunday, 9am - 2pm.
6. Outdoor games for chidlren: Inflatable, clowns, magic shows, sphere rides.

7. Extreme games.

8. Karnival favourites / funfair booths: Face Painting, Sand Arts for Kids, Mehendi Art Painting for Kids & Ladies, Cool Stick on Tattoos, etc.

9. Competition: Colouring, Paper Airplane, Photograph of the Day, Lantern.

10. Concession Booths: Exhibit / Display / Product Sampling booths.

11. Fireworks display: Finale for night active glow (20 Mac 2010).


For more info ---> http://www.myballoonfiesta.com


Thursday, March 18, 2010

peringatan dari PDRM

Tips menghalang jenayah seperti yang diberi oleh Polis DiRaja Malaysia.


1. Jangan biarkan anak-anak tidur di ruang tamu seorang diri. (sang penjenayah mungkin menggunakan anak anda sebagai tebusan)

2. Kunci atau sorokkan semua pisau-pisau yang terdapat di dapur sebelum tidur. (kesemua kes kecurian didapati pisau hilang dan menurut polis, sang penjenayah akan mencari pisau dahulu sebelum mencuri bertujuan untuk melindungi diri mereka)

3. Sekiranya terdengar or terlihat paip air di luar rumah terbuka pada tengah malam (pukul 12 ke atas), jangan mengatal nak keluar rumah untuk menutup paip tersebut kerana ini adalah taktik terbaru mereka di mana mereka telah
menunggu diluar pintu rumah untuk masuk. (kes terbaru berlaku di Dungun dan PJ)

4. Beritahu anak-anak sekiranya hendak ke tandas (jika tandas jauh) di waktu tengah malam, kejutkan ibubapa untuk bersama mereka.

5. Jangan simpan barang-barang kemas di dalam almari baju. (cara lama okk...)

6. Bawa alarm kereta bersama semasa tidur, kalau terjaga tengah malam, cuba "on and off" kan balik untuk menakutkan pencuri. (Mentandakan kita ini sentiasa peka)

7.. Tekan butang merah alarm kereta anda jika anda mengesyaki pencuri sudah masuk ke dalam rumah.

8. Sekiranya terlihat orang asing yang mencurigakan di kawasan rumah anda, sila dapatkan plat no motor or kereta mereka. (selalunya sang penjenayah ini naik motor dan biasanya berdua, setiap kali kita lalu depan mereka, mereka akan menundukkan kepala. mungkin mereka ini seorang yang penyegan or pemalu).

9. Pesan dengan jiran, sekiranya ada sesiapa yang datang ke rumah anda dan mengaku saudara anda bertujuan untuk mengambil barang-barang, jangan benarkan, beri nombor telefon pejabat kepada jiran supaya mereka boleh memaklumkan pada anda. (berbaik-baik lah sesama jiran anda tapi tolong jangan over bizi body ok)

10. Semasa tidur, pastikan handphone anda berada di sisi atau pastikan juga Cordless Phone anda berada disisi anda ataupun sambungkan satu extension dalam kamar tidur anda. Ini memudahkan anda membuat panggilan kecemasan sekiranya anda terasa kehadiran pencuri di dalam rumah anda.

11. Adakan senarai nombor telefon kecemasan 999 seperti polis, bomba , 991 atau sebagainya. Pastikan nombor-nombor ini disimpan dalam handphone anda. Kalau boleh, hafal nombor tersebut. Ini memudahkan
anda untuk membuat sebarang panggilan telefon.

12. Kalau berkemampuan, pasangkan alat pengesan kecurian di rumah atau automatik alarm.

13. Lampu porch & lampu belakang rumah sebaiknya jenis automatik, ia akan menyala bila malam, baik semasa kita ada di rumah atau pergi makan angin.

14. Kalau perlu mengambil cuti panjang, sentiasa memberitahu jiran-jiran anda supaya mereka dapat membantu menyimpan surat dlm mail box.
Peti surat yang penuh membantu pencuri menghidu ketiadaan tuan rumah.

15. Kalau kawasan anda kerap berlaku kecurian, buat permohonan rasmi dari Balai Polis berdekatan supaya ada anggota polis buat rondaan yang kerap di kawasan anda.

16. Kereta PROTON merupakan kenderaan yang paling mudah dicuri. Kalau kereta anda baru dibeli, sekurang-kurangnya
anda perlu mengunci gear & stering sebelum tidur (sebenarnya masih boleh dicuri, tetapi ia dapat membantu melambatkan pencuri).

17. Kalau ada anak-anak perempuan, sebaik-baiknya pintu biliknya dikunci dari dalam (sebab ada pencuri yg mengambil kesempatan seksual) dan anda perlu ada kunci pendua sekiranya berlaku kebakaran.

18. Sekurang-kurangnya simpan kayu hoki atau baseball di bawah katil anda buat mempertahankan diri dari pencuri yang ganas.

19. Jangan letak kunci bawah pasu bunga/mail box/alang pintu/tepi tingkap bila keluar (pencuri dah lama tau taktik ni...). Lebih selamat beri pada jiran yang kita kenal rapat.

20. Kalau menyewa di rumah baru, pastikan anda menukar padlock baru,kerana mungkin penyewa terdahulu
masih mempunyai kunci pendua.

21. Kurangkan pendedahan dan pergaulan anda dengan pekerja asing.


Wednesday, March 17, 2010

baby Rayyan

musim beranak kembali lagi.
jangan risau ok, bukan aku yang beranak tapi opismate aku.
aku ni bukankan nak beranak, nak kawen pon tak lagi. bila la agaknya ye? eh tunggu je laaa.

tahun ni aku noticed ramai yang dapat anak lelaki. betul tak?
mengikut statistik tidak rasmi aku, kebanyakan opismate yang dah beranak mahupun belum beranak, maksudnya yang tengah mengandung, kebarangkalian mendapat anak lelaki adalah amat tinggi. walaupon time scan tak nampak 'bird', janganlah mentaruk harapan tinggi anda bakal mendapat anak girl. baby sekarang dah pandai nak bagi surprise kat mak bapak. mereka memiliki perahsaan kemaluan yang amat tinggi. tu sebab dorang kepit. tanak bagi doktor nampak dorang punye 'bird' kot. wallahualam.

last week, opismate aku, Ada selamat melahirkan baby boy bernama Mohd Rayyan (nama bapak dia aku lupa) di hospital putrajaya. actually, Emmy yang mengajak tengok, kalo ikutkan aku takdenye aku nak jejak kalo bukan aku yang beranak. boleh macam tu? hehe.

Ada sedang menceritakan detik-detik melahirkan baby Rayyan secara normal dengan berat 3.95kg. boleh imagine tak tang bawah koyak tahap berapa? ngeri okkkk.
punya kembang aku nengok si Ada ni. adakah aku bakal menjadi sedemikian rupa? ohhh.
aku dengan Ada ni sama saiz je. harapan itu adalah amat tinggi sekali. ok titik.

baby Rayyan yang kecik-kecik lagi telah mentunjukkan aksi romeo beliau.
hanya pompuan bertetek bes0 saja dia nak. siap tido lena lagi okkkk. sapa yang kerempeng memang dia bantai melalak. memang peel budak zaman sekarang agaknya.

kalo dah namanya mak-mak orang melawat orang beranak, isu yang dibincangkan berkisar mengenai sakit beranak, induce, inci, bla bla bla... yang aku pon kureng pasti apekebendajadah tersebut. so aku memang tak amik port. kalo boleh lepas nampak mak dengan baby sihat terus balik.

sebelom balik kena la amik berkat. hehe.
nampak tak baby Rayyan tengah lena tido? tetek aku beso la tu. wakakakakaaaaa...

Tuesday, March 16, 2010

tempoyak ikan patin

greok griuk greok (tah betul tah bunyik perut camni?)

tu baru bunyik perut ye kawan-kawan, belom bab meleleh air liur lagi.
perghhh... ni kalo dapat menghirup kuah ni sodap bebeno rasenye.
baru takat ni, dah doplohpat kali aku telan ayo liur. mane plak nak mengcari tempoyak ikan patin petang-petang ni. hishhhh.

kredit to encik mj yang begitu rajin melayan karenah bakal bini beliau ini. praktis untuk masa depan. hehe.

gulppp...telan air liur.

actually belambak kedai makan jual patin masak tempoyak ni, kalo dah namanya nak mengeletis semua kedai aku cakap tak sedap. so dia suggest pegi r&r genting sempah. blom sampai genting sempah dia ajak ke temerloh. what? temerloh? aku on je.
siap call Kecik tanya direction pegi temerloh. tingtong tingtong... akhirnya sampai jugak kitorang ke temerloh.

bukti ok. aku segan nak tunjuk gambar lagi satu yang ada muka aku. macam orang gemok. macam? haha.

gulp! telan air liur lagi.

simpang tiga. belah kiri untuk ke kedai makan pekan temerloh. belah kanan untuk nak beli ikan patin made in sungai pahang.

untuk 18 tahun ke atas.

gulpppp. telan air liur lagi. lagi.

speechless. biar gambar yang berkata-kata.

kasik zoom sama itu ikan patin dalam tempoyak.

tak tahan. nak cari ikan patin masak tempoyak sekarangggggg.
ok. habis.

Friday, March 12, 2010

bos! surprise...!!!

seorang bos kepada seksyen pengurusan latihan telah mengsambut harijadinya yang ke 13 tahun. ya 13... tapi sila terbalikkan. itu la umur sebenar beliau.

SPLians telah berkolaborasi bersama-sama isteri beliau untuk membuat surprise party secara kecilan selepas jam 5 petang pada 2 mac 2010 di opis. bos masuk wp3 ok. so senang nak buat surprise. tidak menganggu orang lain yang tekun membuat kerja. ini hanya perasaan aku je.

begini la muka bos yang kununnya terkezut tersebut. terharu juga mungkin sebab isterinya telah berjaya membuat kezutan ini. siap bagi 2 kek lagi ok. agaknya isteri dia tau kot anak buah laki dia nih kuat makan.

nah tengok betapa comelnya kek yang telah masuk ke dalam perot aku ini.

cupcakes theme liverpool.
tak reti aku pasal team-team bola ni. bab makan aku pro.

pose ngalahkan pemain golf sebenar. bila masa bos main ntahhhh.

muka-muka standby nak terjah kek bos. posing dalam paksa. eh ikhlas, ikhlasssss.

last but not least, be happy ok.

happy birthday bos...!!!



p/s : 29 mac ni ada sesapa nak surprisekan aku tak? hehe.

Wednesday, March 10, 2010

petua petuih

dah lama aku nak mempeturunkan ilmu petua yang telah seminggu aku praktikkan. sejak terbaca petua ni dalam surat khabar lama kat opis kawan aku, dan dan malam tu jugak terus pegi pasar borong pegi beli bendalah tersebut.

setakat ni aku tengok progress amat memberangsangkan, takut semangat je hanget-hanget taik ayam. aku ni bukan boleh nak buat benda secara rutin, ikut rasa nak buat aku buat... agak-agak tahap kemalasan terlampau takde makna la jawapnya.

nak tau petua apakah?

ini adalah petua bagaimana nak mengputihkan ketiak anda yang agak berkerak tersebut. mungkin bagi sesetengah orang petua ni dah biasa sangat, tapi tak salah kalau nak mencuba betul tak? redha tu biarlah bertempat, jangan sesekali redha bila ketiak anda mula berkerak.

bahan-bahan yang diperlukan adalah :

timun
kunyit hidup (bukan yang serbuk)
limau (tak kisah la limau kasturi ke, limau nipis ke... janji jangan limau mandarin)

step 1 :


potong kecik-kecik untuk senang diblender. tak kisah la bentuk beruang sekali pon, kang kena blender hancus jugak.

step 2 :


kunyit hidup pon potong-potong sesuka hati jugak. kalau tanak tangan jadik kaler oren, sila pakai sarung tangan.

step 3 :


perah limau nipis dalam mangkuk or apa-apa je lah. ambil pati limau je. kulit dan bijik-bijik kasik buang. ikut suka lah nak berapa bijik pon. agak-agak sudahhh.

step 4 :


masukkan bahan-bahan yang telah dipotong-potong tadi dalam blender. apa jenis blender pon takpe. janji namanya blender. pati limau nipis jangan masukkan sekali pulak.

jangan masukkan air, kalau nak masukkan pon make sure sikitttttt je. time ni aku masuk terbanyak air so ramuan tersebut telah menjadik cair.

step 5 :


tuangkan bahan yang telah diblender ke dalam mangkuk berisi pati limau tadi. kacau sehingga serasi bersama.

step 6 :


lepas tu tepekkan ke ketiak anda yang hitam berkerak tersebut. biarkan selama 20 minit cenggitu. selalunya aku tepek sebelum mandi, gosok rata-rata dan biarkan. agak-agak dah tensen melepek dalam bilik air, teruslah mandi.

makluman penting :

1. selepas mentepek bahan tersebut, tangan anda akan jadik kaler kuning. kalau tak suka, aku sarankan sila pakai glove.

2. ketiak dan kawasan sekitarnya juga akan menjadi kaler kuning. baju anda khususnya dikawasan terbabit iaitu kawasan ketiak juga akan menjadi kuning. so malam-malam nak tido tu takyah la nak pakai baju cantik-cantik.

3. tuan punya belog tidak akan menanggung risiko yang bakal terjadi. sesapa yang alergik tu, sila jangan memudaratkan diri sendiri ok.

lakukan sehingga ketiak bertukar menjadi putih. kalau tak putih melepak pun, dapat putih sikit dari sebelumnya pun ok jugak kan. aku dah try, so anda bila lagi?

selamat mencuba!

Wednesday, March 3, 2010

thank you


aku dah mengfired ary khan, karmiza, azean dan elsie patrick dengan harapan rating akan kembali pulih. thank you erks for your advise.

sila like dan amik bonus. hehe.

Tuesday, March 2, 2010

engagement

eh lupa gila nak buat entry spesel sempena bulan cinta lepas. malu nak citer sebenonya. eheks. ke nak nengok gambo je? eh layan laaaaa.

majlis pertunangan telah diadakan pada 14 februari 2010. pihak lelaki janji nak datang lepas zohor. kiranya dalam pukul 2 la. setelah mentunggu sekian lama, pukul 3 lebih baru nak datang. tak gitu pak mus? (kot-kot la ko terbaca belog aku)

untuk makluman, dinding baru cat tu. dah lama rumah nih takda kenduri. sakan betol mak ayah aku, segala dinding mau cat. bilik air pon baru renovate.

hantaran dari pihak lelaki. tema hantaran adalah hitam dan silver.

ini plak hantaran dari pihak au. pihak perempuan la. temanya gold. sume adalah dibuat secara sendiri oleh tokey kedai kat jalan kuala. hehe. aku buat gubahan tuala menjadi katil. gambo takde lak kat sini. aku bagi nama gubahan khas tu, "katil oh katil". agagagagagaaa.

saat mendebarkan. cincin disarungkan oleh si emak pihak lelaki. cincin mentunang ngan cincin merisik. muka sudah bertukar menjadi pinkish gituuuu.

majlis berakhir kira-kira jam 5 petang. alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar. insyaallah hari bahagia akan mensusul setahun lagi.

=)

8)

;P

apa?
oh nak tengok gambo bertunang ek?
jap ekkkk.

jap...

jap laaa. sabo sketttt.

okeh. nahhh...

wekkk...
nih majlis engagement adik aku, jujue lor. hehe.