Tuesday, January 26, 2010

takda tajuk

cerita ke-1

encik mj pulang ke rumah tepat 1.44 am tadi dengan jayanya tanpa membawak sekor ikan pon. nasib baik dia tak bawak balik awek. kalo tak dia yang jadik pekasam kang.

gila risau aku semalam bila dia tak call or msg. suppose bila dia pegi jumaat malam tu balik hari ahad la kan sebab isnin keje. tapi sampai semalam satu hapah msg pun tak dapek. aku tak penah mintak benda-benda tak elok jadik kat dia tapi beringat jugak la kan. banyak kali aku hantar msg penuh syahdu. dengan harapan kalo dia baca trus propose. tapiiii...takdekkkk. dalam pukul 9 kot dia call dan membagitau memang sepatutnya dia balik semalam. eh yeke?

cerita ke-2

excise paling berkesan untuk kuruskan peha adalah dengan turun naik tangga.

kalo tanpa sebab musibat memang aku takan suka-suki nak naik turun tangga unless umah tu takde lif or lif rosak! kalo time cuti tu gagah jugak la kan nak panjat tangga tu dengan harapan nak kecikkan bontot ngan peha. tapiiii... ni time pagi-pagi nak pegi keja. pehal lak nak kepamkan ketiak kan? harap je ada 2 buah lif tapi mangkuk! 1 tu out of service and 1 lagi evaluatian. ape yang ko nak evaluate pagi-pagi ni ha?

patut la malam tadi aku dengar yan masuk umah termengah-mengah. dalam tido-tido ayam tu sempat gak la aku terpikir, "maybe kena kejar antu kot. tu la sape suh balik tengah malam. kuar tanak ajak aku lak tu". rupe-rupe kawan tu baru habis menapak tangga sampai tingkat 9 daaaa... tapi tak bukak mata pun tengok member. bangun pagi tadi baru tanya.

kalo dulu rumah lama panjat tingkat 5 selamber je. skang masuk umah baru ada lif so tangga sudah lama dilupakan. kira sedara tanggang la ni.

cerita ke-3

tadi petang ada meeting jkdl. lega...

cerita ke-4

mau pegi pasar. nak makan... laparrrrrrrr!
eh aku tak makan nasik 2 hari dengan jayonya tapi hari ni tak kompom lagi.

4 comments:

~ eMaSuSiLa ~ said...

cuba naik aras 9, wisma sumber asli naik tangga plak..

✿nkara✿ said...

dah dulu...tahun 2007. time lif rosak...mengigil lutut teman... =)

Anonymous said...

trip kali ni x sukses..byk sgt halangan..byk kete rosak including mine..awek org asli bykla..ikan, next time ek..kelah merah tp tatau lg bila..mmmuahs

✿nkara✿ said...

yayang anon!

takde ikan pon takpe janji awk ade... =P
nnt pasni sy nak ikot lak tau...no more tinggal2...muahs!