Tuesday, October 27, 2009

♪♫。゚Kompleks Bersejarah Pasir Salak゚。♫♪

tadi punya gila semangat nak hapdet tetiba blank ar plak...arggghhhhhhhhh!
so sila layan gambo je la ek...

demi menjadi macik-macik yang terbaekkk... gila baik aku ngan juju bawak budak-budak nih pegi tempat bersejarah kan? dapat ilmu okk...
kitorang sampai dekat pukul 11 pagi, kompleks nak tutup 12.15 tengahari sebab nak solat jumaat. pas pukul 2.45 petang baru bukak balik. macik silap timing la plak.

Terowong Sejarah Pasir Salak.
patutnya takleh tangkap gambo dalam tu. tapi pedulik hapa kan? ceh... pedulik hapa kunun. yang gabra tak tentu pasal time nak tangkap tu sape?
kat belah atas banyak gambar-gambar, patung-patung pasal sejarah-sejarah kat Perak nih.
pada sesapa yang bengap sejarah tingkatan 3 dulu, Pasir Salak nih glamer sebab JWW Birch kena bunuh time mandi berkemban kat Sungai Perak nih. aku lupa la kena bunuh macamana. kena sumpit ke kena tikam ke, korang bukak la buku sejarah balik. hehe.
tukang bunuhnya Siputum, Dato' Seri Maharaja Lela and the gengs.
belah bawah lak banyak pasal keris-keris. ada satu tu punya beso. bleh bayangkan la orang zaman dolu beso gedabak. kira aku nih pewaris la... membeso dari kecik bagaikan champion.

haruslah muka deme je banyak... layannnn
oh lupo...yang agak joreng (kalo idak tau kamu tanye la pada orang perak ye) nama dia Baby, sorang lagi tu Nana.

sori ar anak-anakku... tak sempat nak masuk rumah-rumah Kutai tu. gambo kat tangga pun tangga la. masa tidak men-izinkan. nanti kita datang lagi okk.

pastu pegi Galeri Sejarah plak. lagi 10minit nak tutup kitorang redah je.
eh... nak masuk terowong tadi ada tiket tau. dewasa rm5, kanak-kanak rm2, kalo tak silap aku la. tiket tu skali ngan nak masuk galeri nih.
kat depan punya cantik tapi dalam tak best. habuk... pastu panas jangan cakap la... pastu barang-barang tak terjaga. patutnya aircond kena ada sebab kalo barang-barang bersejarah nih rosak rugi woo...

pegi makan cendol kat Padang Polo. tau ke katne? kat Ipoh. punya jauh okk...

No comments: