Monday, October 5, 2009

♪♫。゚Koleksi Raya 2009゚。♫♪

sila ambil perhatian...
entry ini mungkin akan menyebabkan anda muntah.

time nak salam dan bermahap-mahapan.

umah kecik, famili ramai...
ni pun nasib baik famili kak eya ngan famili babang tak balik.
kalo idakkkk... lagi riuhhhhh...

kakak-kakak otai mintak mahap dulu.
mak dah senyum lebo dapat duit raye.

last skali, adik lak bagi duit raye.
time aku bagi takda plak dorang nak tangkap gambo.
dengki btol.

kalo dah banyak dosa macam ni la. haha.

along, kak annie, dam dam (adam) ngan kocey.

jijie ngan adam.

amoi langkap, ain ngan nana.

adik ngan adam lagi. asik-asik muka si adam.
maklum la anak sedara paling kecik,
tunggu anak aku tak jadik-jadik lagi. haha.

kocey ngan juju.

ya ya aku tau.
memang saja men-gediks-gediks.

acara bergambar bersama famili plak.
nih ayah ngan mak terchenta.
tahun nih baju raya tema pink purple.
tapi ayah tetap maintain dengan baju raya kaler biru.
kalo udah peberet memang susah nak suruh dia pakai kaler lain.

famili iyong, kakak paling sulung.
abang din, iyong, epi, jijie ngan ain.
gambar raya dia nih aku dah cuci awal-awal.
"asal raye aje nangkap gambo, tapi tak penahnye nampak".
dialog sblom tangkap gambo.

famili kak ina, kakak no 2.
abang surie, kak ina, paris, nana ngan pija.

famili kak eya, kakak no 3 tak balik.
famili babang, no 4 balik hari raya ke-3.

famili kak annie, kakak no 5.
potensi beso nak jadik datin, gaya dah ada dah.
tiap tahun dia yang sponsor baju raya.
tahun depan jangan lupa haaa....

potret of happy famili!
aku ngan juju patutnye jadik kembar... kembar baju.
tapi tailor aku beranak tak cukup bulan da...
terpaksa la beli baju ready made. nampak kelam je. uhuk uhuk

all 'pretty' (pretty ke?) ladies. iyekan je...

jenuh bergambo, mentedarah plak.
sblom orang datang balun lemang mak aku,
baik aku balun dulu. haha.

lepas makan, macam biasa sesi membungkang depan tv.
nasib baik la tengahari takda orang nak datang.
bangun tido memasing dah kelaparan.
tak daya la nak makan lemang je kan?
so menu makan makan adalah nasik.
dapat pucuk ubi cicah sambal belacan sedap gak nih.

home sweet home.
tepi pagar kalo korang nampak ada timbunan batu.
asal raya je memang ada la, kalo tak batu, mesti pasir.
time-time raya la ayah aku sibuk ngan projek dia.

amik pucuk paku pun sempattttttt...

nih famili abang sulung, abang sama ayah lain mak.
famili abang din aku nih dok kat sabak bernam.
walaupun ayah aku dah bercerai ngan mak dia dari dia baby lagi,
dia tetap jengok ayah aku dari muda sampai skang.
aku salute la ko bang!

petang raya, adik kena balik kl dah.
syukur nengok adik aku nih dah keje.
bleh aku powwww.

amacam? rasa nak muntah tak nengok gambo bebanyak?
sok aku upload lagi. hahahaha...

No comments: