Tuesday, September 8, 2009

♪♫。゚Nasi Padang゚。♫♪

jumaat lepas, 4 September 2009...
aku pegi berbuka posa dengan encik mj.
mood encik mj adalah dalam keadaan baik.
tu pasal dia rajin datang jumpa aku time weekdays.
pastu siap pegi sogo yang tengah buat S-card sale (sesak gila ok).
semata-mata nak beli baju raya tapi tak beli satu hapah pun.
pastu round area masjid india carik baju raya lagi.
nasib baik beli selai kalo tak mesti dia akan bertukar kaler.
sebabkan kriteria-kriteria inilah saya amat mensayangi beliau.
sekian. bluwekk =P

disebabkan encik mj teringin nak makan nasi padang,
so kitorang pegi ke Restoran Sari Ratu, Kelana Jaya.
terpaksa berbuka dalam kete then solat dulu seblom makan.
tau-tau je la kan... sah-sah dah full reserved.

ala-ala makan kat sini macam kedai mamak je lebih kurang.
kena tunjuk-tunjuk pastu baru dorang anta ke meja.
encik mj kate, masa dia pegi indonesia,
selalunya dorang akan letak semua lauk atas meja,
pastu makan apa kita nak makan je, jangan amik sume kang kena charge.

jus avocado plus coklat. (rm6)
encik mj orderkan untuk aku.
langsung takleh blah. muak gila...
last-last terpaksa la dia yang perabihkan.

apakah ini?
ini adalah otak lembu masak gulai. (rm8)

berselera sungguh dia makan.
aku rasa sikit pun dah tak lalu.
baru aku sedar... aku bukanlah pencinta makanan esotik.

berseni sungguh potongan ikan nih kan?
ikan nila goreng cicah sambal kicap. (rm18)
nih aku mintak paling kecik ok. bayangkan kalo lagi beso...
ikan nih ikan air tawar, tapi aku tak penah tau pun.
macam rasa ikan talapia pun ada. ke dorang yang panggil nama lain?

ayam bakar [alias] percik. (rm6)
nih lauk aku. nak tambah lemak kat perot.

sayur singkong [alias] pucuk ubi. (rm3.50)
mak aku masak lagi kick. tetibe rindu kat mak. =(

nih sambal paling aku tak pueh ati.
dah la bijik cabai banyak, ikan bilis bapak beso tak buang taik,
campur dengan petai 3 bijik.
sambal hijau. (rm3)
memang tak sedap, sila jangan order lagi.

kalo tak cuba tak tau kan? haih.

No comments: