Friday, September 18, 2009

♪♫。゚Balik Kampung゚。♫♪

Perjalanan jauh tak ku rasa
Kerna hati ku melonjak sama
Ingin berjumpa sanak saudara
Yang selalu bermain di mata

Nun menghijau gunung ladang dan rimba
Langit nan tinggi bertambah birunya
Deru angin turut sama berlagu
Semuanya bagaikan turut gembira

Balik kampung oh oh...
Hati girang
Ho ho... Balik kampung
Hati girang

Terbayang wajah-wajah yang ku sayang
Satu-satu tersemat di kalbu
Pasti terubat rindu di hati
Menyambut kepulangan ku nanti

lepas je solat subuh terus bersiap balik kampung.
aku nih kalo nak balik kampung memang excited lebih.
tapi kali nih gila excited terlebih-lebih plak.
ni kalo dok oversea mau menangis je sepanjang puasa.
semalam, awal-awal pagi dah mintak halfday kat bos.
kununnye nak balik awal tapi balik terusss... membute.

sebabkan tahun nih bonus ciput, terpaksa mengunakan jalan alternatif.
tanpa tol dan berdoa jalan clear tanpa gangguan.
shah alam - kuala selangor - sabak bernam - teluk intan - kampung gajah.
alhamdulillah... jalan amat clear.
cuba tengok tu... kalo nak drive tengah-tengah pun takpa. hehe.

aku tak balik sorang kali nih.
memandangkan antara perak ngan kedah, perak sampai dulu.
so aku la yang kena bawak kiki balik kampung.

malam berjaga so dalam kete asik tido je.
penat agaknye...

seblom pukul 10pagi aku dah sampai umah.
kira dalam 3 jam gak la driving tadi.
sampai je umah, kiki terus nyorok bawah sofa.
takut ke pemalu aku pun tak pasti.
tapi time tu banyak lak kucing-kucing yang datang nengok kiki.
labu, ct, itam... 3-4 ekor lagi aku tak tau nama.

agak-agak dah lapa baru dia kuar.
bagi friskies tanak... tapi kepek pisang dia balun.

dah makan...
membungkang!

No comments: