Thursday, July 16, 2009

♪♫。゚Pulau Banding゚。♫♪

date : 05 - 08 jun 2009

next program, aku pegi ekpedisi ke royal belum, perak plak.
not really ekpedisi la, but program mengenali dan memahami alam sekitar.
tu kalo ikut surat la. tapi main plannya nak pegi ke orang asli settlement.
mula-mula malas gak nak pegi sebab kena berkhemah dalam hutan.
cam leceh je bunyiknya sebab aku pakai contact lenses,
takleh pakai spek kang hilang ke-cun-an aku.
jenuh la plak nak mencari air basuh tangan, kalo tak kena infection lak.
pastu tang nak mandi, takan nak bekemban kat sungai.
pastu nyanyi kot-kot ada kapal anak raja datang.
tu tang mandi, tang berak camne? kes major nih. gerun gak aku nak pikir.
dorang siap plan nak bawak cangkul, nak berak leh korek pastu kambus.
wah wah... pastu calit pakai daun kering or debu macam tayammum.
last-last, aku tetap decide nak pegi jugak.
time nih la nak try benda yang challenging.

sila abaikan yang berbaju kurung tersebut.
semua dok turun men-anta nak naik bas. terharu ok...

macam-macam kitorang bawak.
pakaian, makanan mentah, khemah, periuk belanga, semua ada.
tak cukup bonet, seat dalam bas pun penuh.
punye la teruja nak pegi hutan kan.

kitorang gerak dalam pukul 10 lebih. naik highway utara-selatan.
time nih benti kat..ermmm mane ek?
r&r bernam jaya kot, kalo tak salah aku la. kena soru dulu.
dah masuk exit kole kangso.

laki-laki kena solat jumaat dulu. benti kat masjid kampung bandariang, gerik.
pastu amik barang-barang lagi kat area gerik jugak.

dah sampai kat simpang ke jeti pulau banding.
cantik betol view sekitar pulau tu. tak sempat nak snap gambo.
teruja punya pasal la katakan.
nih jeti pulau banding.
jambatan tu kalo terus bleh pegi kelantan.
shortcut untuk orang-orang belah utara ke kelantan.
kuar ikut gua musang rasanya.

kalo nak pegi royal belum sila la call nomo di board tu ok.
tidak termasuk model.

intro mengenai royal belum.
aku pun tak abeh baca lagi.

map pegi ke royal belum.

muka teruja seorang pompuan yang tak penah masuk hutan.
tapi hutan belakang umah aku penah tau.
baru sampai kat pulau banding nih. blom nak masuk royal belum lagi.
pasni kitorang nak ke pulau tali kail dulu. nantikan...

next episod, pulau tali kail.

2 comments:

AdamIna said...

asyik berjalan je ko erkk yat??

✿nkara✿ said...

ina,
aku nek bas la bukan bjalan...
huhuhu