Wednesday, July 15, 2009

♪♫。゚Bas Rosak゚。♫♪

hari ke-3 kat taman negara pahang. season finale nih. pasni habis...

pagi sblom meeting sahih kena mencekik dulu.
kalo tak karang jadik isu tersenguk-senguk time meeting.

aku saje upload gambo nih. kredit la pada Ady.
punya la beriya-iya dia nak nangkap gambo model taman negara nih.

time meeting. ngantuk banget. terlebeh sarap kot.

habis jek meeting. sume packing barang tak sabo nak balik.
ada yang rindu anak. rindu bini. rindu laki. korang punye rindu je. aku???
nih time sblom nek bas, masih lagi dalam mood nak berposing je kojenye.

tengah best telelap, tetiba bas slow.
ingatkan sebab nak naik bukit kat genting sempah.
pilot kate bas rosak. aisehmen... kena menapak la plak.
kebetulan ada bas mahligai benti. dengan baik ati offer kitorang tumpang.
pe lagi, diri pun diri la dari menapak kan?

bas mahligai bentikan kitorang kat r&r genting sempah.
tinkiu secara banyak to pilot & passengers bas mahligai.

taktau la ape yang rosak.
rasanya yang Ady masukkan dalam botol tu minyak kot. punye la hitam.
maklum la, bas nih aritu dah rosak masa pegi kawen Ada kat pahang.
tak abih servis lagi la nih dah kena lanyak jalan jauh lagi.

tu tu tuuu... mende yang aku tunjuk pun taktau la.

benda tang bontot bas nih lagi aku taktau.
so jangan la gatal-gatal nak tanya ok.

agak-agak bas dah leh start sket, dengan pantas kitorang balik.
besoknya nak pegi muar plak.

moralnya :
jangan sangka sakan-sakan berjalan takda musibat akan berlaku.

taman negara pahang -end-

No comments: