Tuesday, July 28, 2009

♪♫。゚Babai Sungai Kejar゚。♫♪

jenuh betol nak mengabihkan citer pasal royal belum nih.
nak-nak plak banyak fakta dah tak ingat. fakta la sangat kan? hehe.
ok ok nih last punya story about royal belum.
pasni boleh buat entry pasal lain lak. sila layannnn okek.

lepas solat subuh terus menkemas barang.
last nak dok atas katil askar, nama saintifik katil nih aku dah lupa.
teringat lak time landing sambil membungkus dengan sleeping bag.
dah membungkus pun still sejuk macam gila.

menkemas tempat tido. banyak yang gagal...
tak reti nak lipat katil. hehe.

taktau bila nak datang sini lagi. this place is so awesome!

muka-muka gumbira mau dihantar pulang ya?
credits to Man JHOEA coz bawak kitorang pegi dan balik secara selamat.

orang asli settlement yang kitorang pegi semalam.
life goes on... same everyday.
semoga mereka akan dapat hidayah dan kehidupan yang lebih sempurna.

sampai kat jeti pulau banding, sesi memunggah dari bot ke bas.
lepas tu pegi mensetelkan payment kat ofis royal belum kat pekan grik.
kitorang semua sibuk gak ikut masuk dalam ofis,
kot-kot la ada sourvenir yang boleh dibawak balik.
tapi hati pecah, tinggal satu je t-shirt yang tinggal.
pesal la tak pegi order lagi? baru nak buat collections t-shirt. haih.

dorang kata ini nama dia bukit kembar. macam bukit tek-tek je. hiks.

alang kepalang singah kat pengkalan hulu plak.
kawasan bebas cukai kat sempadan perak-thailand.
takda benda menarik pun. kedai pun tak banyak. selamat duit aku.
habis shopping trus balik ke putrajaya.

progam royal belum nih memang best.
bukan setakat dapat tengok keindahan alam semulajadi,
aku jugak dapat melihat walaupun sekejap keadaan orang asli kat sana.
memang dorang banyak ketinggalan dari segi pembangunan,
so kita yang dah moden nih kena la tolong dorang.
walaupun dorang nih tak beragama,
perlu kita pastikan akidah dorang tak terus terpesong.

posing secara ramai di royal belum.
together with staff royal belum and...
sapa nampak?

No comments: