Friday, June 12, 2009

♪♫。゚Gembira゚。♫♪

yey yey...result exam dah kuar. malam tadi patutnya tido tak lena.
patutnya la...tapi badan tak boleh blah. sakit. lenguh. sedar2 dah pagi.
kecut perot jangan cakap la. siap nazar lagi ko. takut kantoi punya pasal.
alhamdulillah....semua lulus. cgpa pun still bertahan.
kena usaha secara keras sem depan. ya ya usaha!~

rabu hari tu bawak juju pegi interview kat uitm shah alam.
kekosongan jawatan tu ada 1 je. yang datang 8 orang.
aku rasa dah ada calon dah cuma nak cukupkan syarat buat interview je.
cam hampeh kan? takda rezeki... takpa. takpa. boleh try lagi.

tak sempat nak cari view menarik. pintu pun jadi la kan?
fakulti aku bukan kat menara. so rasa cam jakun la jejak sini.
tapi...nape ek aku tak snap gambar fakulti aku?
makan semut banyak la. otak tak function. adeh...

juju baru berkenalan dengan kiki.
baru ko tau dia ganas. bukan spesis macam kucing2 lain.
perangai kiki memang pelik. jangan harap la ko nak usap2 manja dia.
mau kena gigit. nampak tak tangan juju dalam mulut kiki? haha.
tapi kiki memang comeiiii....geram.geram.
dengan tuan dia lagi aku geram. kan cayang kan?

masa mula2 amik kiki. umah dia dalam kotak.
kerek gila taknak makan. asik nagis je. baby lagi la.
garang macam singa. nak pegang tak boleh.

makan pun muka cam samseng tak boleh blah.
tapi time ni dah tak takut orang dah. keje dia main je.
kuar masuk bilik. toilet pon redah. selongkar abis.

comel kan? kecik2 bulu dia kembang. gebu je.
kategori kucing liar. tu sebab dia samseng.
tak penah aku jumpa kucing sesamseng ini. haha.

wajah terbaru kiki. aktiviti lepas makan adalah tido.
bangun tido tolong mensepahkan barang. lompat2. gigit2 kaki orang.
hish. rindu lak kat kiki... :)

2 comments:

jay said...

kyat nmpak juju cam tembam je?ke mata aku yg terpero..cumel giles kucingtuh..jumpe ng anak aku abis kene lanyak..

✿nkara✿ said...

memang dia dah gemok...
tapi aku lagi gemok dari dia..
adussssss...