Saturday, May 30, 2009

♪♫。゚Farrer Park゚。♫♪

date : 18 april 2009

habis sukan tunggu majlis makan malam plak.
sementara nak menunggu makan masing2 panas bontot nak berjalan.
aktiviti paling ditunggu2...shopping.
mula2 ingat nak pegi orchard road. tapi jauh la plak. barang2 pun agak mahal.
ada plak mamat singapore offer nak bawak kitorang jalan2.
apa lagi? jommmm.

nak pergi farrer park. kena naik mrt. ala, macam naik lrt jugak la.
tapi muka tetap macam tak boleh blah.
tiket : sd2.30 (tak ingat).

sama jugak macam stesen lrt.

tunjuk tiket.

escalator pun sama jugak.
tak da beza pun. sama canggih je.

dalam mrt lain sket.
kat sini kalo nak berpeluk cium even nak beromen pun takda sapa nak sound.
cuba dalam lrt. mau kena hempok kat dinding lrt tu.

baju putih la tourist guide kitorang.
boleh kira dengan jari la berapa melayu yang kerja gomen kat singapore nih.
salah sekonya mamat ni la.

asal aku nak posing seko2. sume serbuuuu.
hangin betol la!

model mrt boleh tak?

sebelum bershopping.
mamat tu bawak kitorang ke mustafa shopping centre.
macam mydin je aku tengok. barang2 pun lebih kurang je.
aku cuma keychain untuk famili dengan kawan2 terdekat je.
mahal siut. nak beli pun rasa tak berbaloi.
orang singapore pun shopping kat negara kita.
apa kes kita nak shopping sakan ye tak?

selepas bershopping. takda nak berposing dah.
lemah lutut nak berjalan.
aku scheduledkan entry nih.
time nih aku dah bertolak ke taman negara pahang.

to be continue...season finale.

No comments: